Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu zarzare


Pentru ca zarzarele din productie propie sunt pe terminate m-am gandit sa fac o prajitura care in final a ajuns sa fie de doua feluri….o parte cu crema iar cealalta simpla…dupa preferintele fiecaruia
Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
blat
6 oua,
12 lg zahar,
6 lg faina(cu varf)
1 pac praf de copt
zarzare
Crema
1 plic budinca de vanilie
300ml lapte
5 lg zahar
50gr margarina
Decor
ciocolata
Se bate un blat din ingredientele de mai sus se rastoarna in tava(25/35) tapetata cu hartie si deasupra se pun jumatatile de zarzare trecute prin faina.Se coace la foc mic.Dupa ce s-a racit i se pune un strat de crema (care se face dupa instructiunile de pe plic ale budincii) si se decoreaza cu ciocolata rasa.
Fiindca preferinte au fost multe o parte de prajitura am lasat-o simpla si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat. (dupa cum se vede si in pozele de mai sus)iar la o parte am pus crema .Si una si cealalta sunt delicioase mai ales ca zarzarele sunt un pic acrute.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram