Pentru ca zarzarele din productie propie sunt pe terminate m-am gandit sa fac o prajitura care in final a ajuns sa fie de doua feluri….o parte cu crema iar cealalta simpla…dupa preferintele fiecaruia
Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
blat
6 oua,
12 lg zahar,
6 lg faina(cu varf)
1 pac praf de copt
zarzare
Crema
1 plic budinca de vanilie
300ml lapte
5 lg zahar
50gr margarina
Decor
ciocolata
Se bate un blat din ingredientele de mai sus se rastoarna in tava(25/35) tapetata cu hartie si deasupra se pun jumatatile de zarzare trecute prin faina.Se coace la foc mic.Dupa ce s-a racit i se pune un strat de crema (care se face dupa instructiunile de pe plic ale budincii) si se decoreaza cu ciocolata rasa.
Fiindca preferinte au fost multe o parte de prajitura am lasat-o simpla si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat. (dupa cum se vede si in pozele de mai sus)iar la o parte am pus crema .Si una si cealalta sunt delicioase mai ales ca zarzarele sunt un pic acrute.
Comentarii recente
Laura
15/07/2008 at 18:16Zazarele sunt cumva caise? In poza eu asa le vad,dar s-ar putea sa ma insel. Sau sunt ce numim noi corcoduse? Arata mortal prajitura.
LORY
15/07/2008 at 19:00:)zarzarele sunt rude cu ,caisele numai ca sunt mai mici putin si un pic mai acrisoare….nu sunt corcoduse
Multumesc!
Anonymous
10/04/2012 at 20:08zarzarele sint caise
Anonymous
02/07/2012 at 18:20caisele sunt mai mari decat zarzarele