Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu zmeura si crema de urda

Prajitura cu zmeura si crema de urda Prajitura cu zmeura si crema de urda. Cea mai buna prajitura cu zmeura. Tarta cu zmeura si crema de urda. Prajituri cu fructe si urda. Prajituri de casa. Cele mai bune prajituri.

Prajitura cu zmeura si crema de urda

Prajitura cu zmeura si crema de urda-INGREDIENTE

Blat:
4 oua,
150 gr zahar brun,
3 linguri apa fierbinte,
200 gr faina,
1 lg pudra de roscove,
1 lg zahar vanilat,
3 lg ulei,
1 lgt praf de copt.

CREMA:
250 gr urda,
200 gr crema de branza,
250 ml frisca,
250 gr zmeura,
2 lg pline cu miere,
100 gr zahar brun,
zahar brun vanilat.
10 g gelatina maruntita
DECOR:
250 gr zmeura
2 plicuri tort gelee

Prajitura cu zmeura si crema de urda-MOD DE PREPARARE:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga galbenusurile unul cate unul alternand cu apa fierbinte si uleiul.
Se cerne deasupra faina amestecata cu pudra de roscove si praful de copt.
Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20-25 min sau pana blatul este copt.

Crema:
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece.
Urda, crema de branza, zaharul, mierea si zaharul brun vanilat se pun intr-un robot si se mixeaza bine pana obtinem o crema fina.
Se adauga gelatina dizolvata pe baie de apa si se omogenizeaza bine.
Compozitia obtinuta se toarna peste frisca batuta spuma se adauga si zmeura si se incorporeaza cu miscari lente.

Prajitura se monteaza in forma care am copt blatul.
Crema se toarna peste blatul racit se introduce la frigider pentru 2-3 ore pana se incheaga bine.
Prajitura cu zmeura si crema de urda

Se decoreaza cu zmeura peste care turnam un strat de gelatina -Tort Gelee de la dr Oetker, pregatit dupa instructiunile de pe plic.
Prajitura cu zmeura si crema de urda

Se tine la frigider cam 2-3 ore inainte de a o portiona.
Se indeparteaza inelul formei si se portioneaza dupa preferinta cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Prajitura cu zmeura si crema de urda

Pofta Buna!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram