Blat
200 gr biscuiti
150 gr ciocolata
50 gr stafide
2 lg miere
2 lg zahar brun
100 gr unt
2 lgt de pudra de roscove
Crema
600 gr branza dulce de vaci
300 gr smantana
4 lg miere de albine
4 lg zahar brun
coaja si zeama de la o lamaie
o esenta vanilie(fiola)
200 gr zmeura
2 pliculete de gelatina(20 gr)
Pentru ornat
300 gr zmeura
un plic tort –gelee rosu
4 lg zahar
Mod de preparare
Blat
Maruntim biscuiti cu ajutorul robotului.
Tot cu ajutorul robotului radem si ciocolata.
Adaugam untul topit si restul ingredientelor si mixam pana ce obtinem o pasta omogena.O intindem uniform intr-o forma detasabila (26 cm) si o dam la rece pentru pana ce se intareste.
Crema
Intre timp preparam crema astfel:branza se introduce in robot si se mixeaza pana ce obtinem o crema fina.Adaugam smantana,mierea ,zaharul,razatura si zeama de la lamaie si mixam pana se incorporeaza bine.Se adauga gelatina care am hidratat-o in 100 ml apa apoi am dizolvat-o pe foc fara a ajunge la punctul de fierbere. Inainte de a o adauga in compozitie o lasam sa se racoreasca.Adaugam si zmeura ,amestecam usor si turnam crema peste blatul intarit.Se lasa la rece pentru 2 ore dupa care ornam astfel:Se aseaza un strat uniform de fructe deasupra peste care turnam tort gelee preparat dupa instructiunile de pe plic.
Se da la rece ½ ora dupa care se portioneaza dupa preferinta
Comentarii recente
jose manuel
27/07/2010 at 10:35Que delicia de tarta, esto se ve buenisimo. Saludos
Anca
27/07/2010 at 12:28Delicios, sunt sigura… si eu vreau 🙂
Sara & Miki
27/07/2010 at 12:39salivez… ador tot ce-i cu zmeura si in generat cu fructele de padure.
Silvia
27/07/2010 at 13:57Minunat,si tare gustos.
Cristi
27/07/2010 at 18:21Salut îţi trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange 🙂
Dacă eşti de acord adaugămă cu :
Titlu : Reteta la retetă
Adresa : http://retetalareteta.blogspot.com/
şi dacă eşti de acord, ca confirmare, trimite-mi un mesaj la contact sau la orcare dintre posturi.
O zi cât mai bună.
Mihaela
27/07/2010 at 18:50cred ca este foarte buna prajitura ta. dar de unde ai pudra de roscove? si cam ce gust are? e dulce, acrisor, cum e?
Just me
27/07/2010 at 20:09buuunnn cheese cake-ul tau:)salivez!
alison
27/07/2010 at 20:10deja salivez…un deliciu!
Lory
28/07/2010 at 22:08Va multumesc mult pentru aprecieri…intradevar a fost foarte buna prajitura.A disparut imediat.:)
Mihaela, pudra de roscove este un inlocuitor al pudrei de cacao ,e un pic dulce si are un gust deosebit.
Merge foarte bine la prajituri ,creme…eu am facut si inghetata si e super!!!
Bianca
01/08/2010 at 22:30Foarte apetisanta aceasta prajitura!!!
ghiocel07
28/06/2011 at 19:55Arata bine si sigur este delicioasa. Pe mine ma intereseaza cu ce cutit ai taiat-o atat de perfect 🙂
Lory
28/06/2011 at 20:39Ghiocel am taiat-o cu un cutit obisnuit 🙂 secretul e ca lama lui trebuie sa fie fierbinte.Il bagi in apa fierbinte pentru 10 sec ,il stergi si tai prajitura.Metoda valabila pentru torturi ,in special cele din ciocolata 🙂
Multumesc:*
Anonymous
29/06/2012 at 21:48O intrebare…am gasit aceasta reteta si aici : http://www.petitchef.ro/retete/prajitura-cu-zmeura-fid-948614 cu exact aceeasi poze….care pe care a copiat?
Lory
30/06/2012 at 11:50Dar dupa parerea ta cine crezi ca a copiat ? :))Daca te uitai cu atentie nu mai era nevoie sa pui o asemenea intrebare …ca sa te lamuresc uite asa apare:Prajitura cu zmeura
de Bucataresele Vesele (Viziteaza situl)
Petitchef isi insuseste retetele noastre fara acordul nostru desi le-am atras atentia in nenumarate randuri.
Ghiocel07
30/06/2012 at 12:46Rusinica!!!!!!
Lory
30/06/2012 at 15:28Da sa-mi fie rusine :))) cum imi permit sa copii retete… :)))