Ingrediente:
Foi
9 oua,
9 linguri,
zahar,
6 linguri faina,
50 g cacao,
esenta de rom,
Crema cocos:
250 g margarina (unt),
350 ml lapte,
100 g zahar,
100 g nuca de cocos,
1 lingura amidon alimentar,
putina esenta de vanilie,
Crema ciocolata:
200 g ciocolata amaruie,
100 g ciocolata cu crema capucino,
300 ml frisca lichida,
Sirop:
200 g zahar,
300 ml apa,
esenta vanilie,
Decor:
serbet (fondant) de diferite culori,
decor din pasta de zahar.
Preparare foi:
Se separa albusurile de galbenusuri ,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul si esenta de rom. Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se toarna in trei foi pe hartie de copt si se coc la foc mediu tinp de 15-20 minute.
Crema cocos:
Amestecam nuca de cocos cu amidonul , adaugam putin cate putin lapte,zaharul si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta .Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .
Crema ciocolata:
Intr-o cratita punem ciocolata rupta in bucati mici si frisca lichida si amestecam continuu la foc foarte mic pana ce se omogenizeaza bine (Atentie nu se fierbe!!)La lasam sa se raceasca dupa care o punem la frigider pentru 4-5 ore.Se spumeaza cu mixerul la viteza mare pana devine o crema fina .
Asezam prima foaie pe un platou dreptunghiular insiropam lejer cu siropul fiert si racit intindem crema de cocos dupa care asezam si cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta intindem si crema de ciocolata (din care oprim 3-4 linguri pentru decor) si asezam ultima foaie insiropata. Punem deasupra prajiturii un platou la fel ca cel pe care am pus prajitura si asezam o greutate pentru a presa uniform prajitura. Se da la rece pentru cateva ore (2-3 ore).
Dupa ce a stat la rece se scoate si se indeparteaza marginile pentru ca prajitura sa fie dreapta dupa care se taie in triunghiuri potrivit de mari (dupa nevoia fiecaruia). Fiecare triunghi se glaseaza in serbet pe care l-am incalzit pe baie de apa si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. In cazul meu am facut cuibulete din crema in care am pus ousoare din fondant.
Comentarii recente
Adela Zilahi
06/09/2011 at 08:41Hm, ce bine arata! Imi vine sa devorez tot :)! o zi minunata!
sarah
06/09/2011 at 09:14foarte,foarte fain arata.ador decorul si prezentarea este de nota10.pupicei
fantezie in bucatarie
06/09/2011 at 15:39ce frumoase aceste felii asa colorate,zici ca sunt din cartea cu povesti!!!le ador :)O zi frumoasa!!!
Lory
06/09/2011 at 23:11Multumesc fetelor :* a fost tare buna 🙂
@fantezie in bucatarie imi place mult comparatia facuta de tine :*
Pupici tuturor:*
Miha
07/09/2011 at 09:57Ce prajitura dragutaaa! 🙂