Prajitura Delicia 2
Pentru foi
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg
Prajitura Delicia 2
Crema
budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
125 g margarina sau unt
zahar 12 lg
esenta de vanilie
Pentru zaharul caramel
zahar 300gr
Decor
ciocolata 100g
Prajitura Delicia 2
Preparare foi
Se separa ouale, albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .
Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale.
O parte o coloram cu cacao, intindem foile pe hartie de copt in marime de 25/35 cm si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C , timp de 10-12 min.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina sau untul si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura Delicia astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.
Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata .
Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta
Pofta Buna!!
Comentarii recente
Edith
07/05/2008 at 15:31frumushica prajitura ai facut, Lory! si cu siguranta ff buuna (doar are cocos – si io’s fan cocos :P)
LORY
07/05/2008 at 15:53multumesc Edith,si eu sunt fan cocos….dar baiatul meu e si mai si…l-ar manca cu orice:)
Mariana
27/08/2010 at 21:25Lory,grozava prăjitura!
Felicitări pentru cei 4oo de „prieteni” !
Week-end plăcut!
Lory
30/08/2010 at 11:32Mariana multumesc mult 400 e o cifra frumoasa!! suntem tare mandre de prietenii nostri.
Prajitura asta nu am facut-o demult..e foarte buna daca vrei sa o incerci
Pupici
Lory
Aschia Sare
17/03/2011 at 01:26Sambata fac si eu prajitura asta . Mersi mult pentru reteta ! Arata super si cu siguranta e si tare buna . 🙂
Anonymous
17/03/2011 at 22:21bravo maiana, je te souhaite un grand succès !
Anonymous
16/09/2011 at 14:49interesante retete, cusiguranta le voi incerca…multumim pt ideei!;)
Delicia
09/02/2012 at 00:46Prajitura cu numele meu… e interesanta si usor de facut.