Prajitura Delicia
Prajitura cu foi si crema de vanilie. Cea mai buna prajitura. Prajitura Delicia cu zahar caramel si crema de vanilie
Cea de-a noua reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri este Prajitura Delicia .
Prajitura Delicia- Ingrediente
Foi-Prajitura Delicia
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg.
cacao 1 lg
nuca de cocos 1 lg
Crema-Prajitura Delicia
budinca de vanilie Dr Oetker – 2 plicuri
lapte 600 ml
margarina (unt) 125 gr
zahar 12 linguri
esenta de vanilie
Zaharul caramel
zahar 300gr
apa 100 ml
Decor-Prajitura Delicia
ciocolata alba 100g
*lg= lingura mare de supa
Mod de preparare- Prajitura Delicia
Se separa ouale.
Albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se imparte in trei.
O parte o coloram cu cacao iar doua parti raman albe.
Intindem foile pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 10-12 min.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Prajitura Delicia-Crema
Intre timp preparam budinca : praful de budinca se amesteca cu zaharul si o parte din lapte.
Restul de lapte se pune la fiert si cand da in clocot se adauga peste amestecul de budinca.
Se amesteca si se fierbe pe foc potrivit pana ce incepe sa se ingroase.
Se pune deasupra budincii o folie de plastic si se lasa la racit
Dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama sau untul la temperatura camerei si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel : punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.
Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba. Se lasa la frigider cateva ore si se portioneaza dupa preferinta.
NOTA : Cei ce nu doresc a folosi margarina o pot inlocui cu unt 82%grasime, iar in loc de budinca la plic pot folosi o budinca facuta in casa. Inlocuiti praful de budinca cu amidon si aromatizati cu extract de vanilie.
Pofta buna !!
Comentarii recente
Anonymous
13/12/2011 at 11:11SUPERB ARATA!!! OAUUU
Anonymous
30/01/2012 at 15:05cum se face zaharul caramel?
Lory
30/01/2012 at 17:06Se pune la topit zaharul pana obtinem o culoare aramie deschis,adaugam apa cu grija fiindca sare si te poti frige si mai fierbem pana se dizolva tot zaharul .Daca cumva zaharul ars nu s-a dizolvat mai poti adauga putina apa .La final el trebuie sa aiba consistenta ca a unei mieri subtiri.
anca
21/02/2012 at 15:13ce fain arata 🙂 foile se coc pe dosul tavii?
Lory
21/02/2012 at 15:43Foile se coc pe hartie de copt …asa ca le poti coace in tava …nu-si are rostul sa le pui pe dosul tavii 🙂
anca
21/02/2012 at 22:07oki doki 🙂
mihaela
11/03/2012 at 18:40am si eu o intrebare….cata margarina ati pus la prajitura in grame,ca eu sunt incepatoare si nu prea stiu cat e 1/2 pachet.In zilele de azi pachetele au gramaj diferit:)Va multumesc
Lory
11/03/2012 at 20:13Mihaela pachetul de margarina are 250 gr .Am modificat si in reteta sa nu mai existe confuzii 🙂
Anonymous
18/04/2012 at 13:56arata f bn am sa o incerc de ziua iubitului meu!
Anonymous
20/04/2012 at 12:49Te rog mult daca intri, spune-mi, la foi nu se pune si bicarbonat sau praf de copt? Ca as vrea sa fac prajitura maine, pt aniversarea unei prietene, si n-as vrea sa gresesc… Multumesc mult
Lory
22/04/2012 at 19:44Nu se pune nici un afanator la foi fiindca sunt tip rulada sau pandispan .Le torni pe hartie de copt
anna
27/04/2012 at 20:24arata f bine. o intrebare am : cand tai sa mananci zaharul ars nu este tare ca o bomboana asa? nu deranjeaza ? ast raspuns. multumesc
Lory
28/04/2012 at 10:18Anna prajitura asta inainte de a o taia trebuie sa fie lasata la rece de pe o zi pe alta .Stratul de caramel de pe foi nu este asa de gros …in contact cu crema el se inmoaie si patrunde in foaie :)Nu se simte deloc …nu iti vei rupe dintii in el :)))
Anonymous
30/07/2012 at 17:57Ce dimensiune are tava,vreau sa o fac pt. o aniversare si vreau sa stiu cate buc. iasa.Multumesc.
Lory
30/07/2012 at 20:16Tava are cam 35-38cm/25-27 cm iti ies destule bucati…asta in functie de cat de mari le tai.
buta.gabriela
04/10/2012 at 18:56Lory stii ca pe vremuri la tara asa se facea ceaiul?9 vb de zaharul caramel),doar ca se turna apa mai multa sa aiba compoziti mai fluida si se punea esenta de rom
Lory
04/10/2012 at 19:31Gabriela ceai din asta care spui tu am baut 4 ani cat am fost la scoala in Iasi …stateam la internat si mancam la cantina 🙂
anna-maria
24/12/2015 at 23:57buna Lori,
Acuma am gasit postul tau cu aceasta reteta,ma gandeam sa fac ceva nou ce nu am mai facut !
Imi poti spune cat timp ai tinut foile la copt si la cate grade?
multumesc anticipat!
Nicoleta
28/03/2018 at 11:12Cred că e o prăjitură de top. Am să o încerc, sper ca efortul meu sa fie răsplătit. Mulțumesc
Gabriela Elena Sava
29/04/2018 at 00:30Super arata reteta, am doar o nelamurire ,la foi spune in reteta ca adaugam nuca de cocos, cata cantitate ? Multumim ptr toate retetele super gustoase!
Loredana
01/05/2018 at 12:12Gabriela se pune o lingura cu nuca de cocos.Multumesc de atentionare!!