Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Delicia

prajitura-delicia
Prajitura Delicia
Prajitura cu foi si crema de vanilie. Cea mai buna prajitura. Prajitura Delicia cu zahar caramel si crema de vanilie
Cea de-a noua reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri  este Prajitura Delicia .

Prajitura Delicia- Ingrediente

Foi-Prajitura Delicia
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg.
cacao 1 lg
nuca de cocos 1 lg
Crema-Prajitura Delicia
budinca de vanilie Dr Oetker – 2 plicuri
lapte 600 ml
margarina (unt) 125 gr
zahar 12 linguri
esenta de vanilie
Zaharul caramel
zahar 300gr
apa 100 ml
Decor-Prajitura Delicia
ciocolata alba 100g

*lg= lingura mare de supa

Mod de preparare- Prajitura Delicia

Se separa ouale.
Albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se imparte in trei.
O parte o coloram cu cacao iar doua parti raman albe.
Intindem foile pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 10-12 min.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.

Prajitura Delicia-Crema

Intre timp preparam budinca : praful de budinca se amesteca cu zaharul si o parte din lapte.
Restul de lapte se pune la fiert si cand da in clocot se adauga peste amestecul de budinca.
Se amesteca si se fierbe pe foc potrivit pana ce incepe sa se ingroase.
Se pune deasupra budincii o folie de plastic si se lasa la racit
Dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama sau untul la temperatura camerei  si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel : punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.

Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba. Se lasa la frigider cateva ore si se portioneaza dupa preferinta.



NOTA : Cei ce nu doresc a folosi margarina o pot inlocui cu unt 82%grasime, iar in loc de budinca la plic pot folosi o budinca facuta in casa. Inlocuiti praful de budinca cu amidon si aromatizati cu extract de vanilie.

 

 

Pofta buna !!

Comentarii recente

  • Anonymous

    13/12/2011 at 11:11

    SUPERB ARATA!!! OAUUU

  • Anonymous

    30/01/2012 at 15:05

    cum se face zaharul caramel?

  • Lory

    30/01/2012 at 17:06

    Se pune la topit zaharul pana obtinem o culoare aramie deschis,adaugam apa cu grija fiindca sare si te poti frige si mai fierbem pana se dizolva tot zaharul .Daca cumva zaharul ars nu s-a dizolvat mai poti adauga putina apa .La final el trebuie sa aiba consistenta ca a unei mieri subtiri.

  • anca

    21/02/2012 at 15:13

    ce fain arata 🙂 foile se coc pe dosul tavii?

    • Lory

      21/02/2012 at 15:43

      Foile se coc pe hartie de copt …asa ca le poti coace in tava …nu-si are rostul sa le pui pe dosul tavii 🙂

  • anca

    21/02/2012 at 22:07

    oki doki 🙂

  • mihaela

    11/03/2012 at 18:40

    am si eu o intrebare….cata margarina ati pus la prajitura in grame,ca eu sunt incepatoare si nu prea stiu cat e 1/2 pachet.In zilele de azi pachetele au gramaj diferit:)Va multumesc

    • Lory

      11/03/2012 at 20:13

      Mihaela pachetul de margarina are 250 gr .Am modificat si in reteta sa nu mai existe confuzii 🙂

  • Anonymous

    18/04/2012 at 13:56

    arata f bn am sa o incerc de ziua iubitului meu!

  • Anonymous

    20/04/2012 at 12:49

    Te rog mult daca intri, spune-mi, la foi nu se pune si bicarbonat sau praf de copt? Ca as vrea sa fac prajitura maine, pt aniversarea unei prietene, si n-as vrea sa gresesc… Multumesc mult

    • Lory

      22/04/2012 at 19:44

      Nu se pune nici un afanator la foi fiindca sunt tip rulada sau pandispan .Le torni pe hartie de copt

  • anna

    27/04/2012 at 20:24

    arata f bine. o intrebare am : cand tai sa mananci zaharul ars nu este tare ca o bomboana asa? nu deranjeaza ? ast raspuns. multumesc

    • Lory

      28/04/2012 at 10:18

      Anna prajitura asta inainte de a o taia trebuie sa fie lasata la rece de pe o zi pe alta .Stratul de caramel de pe foi nu este asa de gros …in contact cu crema el se inmoaie si patrunde in foaie :)Nu se simte deloc …nu iti vei rupe dintii in el :)))

  • Anonymous

    30/07/2012 at 17:57

    Ce dimensiune are tava,vreau sa o fac pt. o aniversare si vreau sa stiu cate buc. iasa.Multumesc.

    • Lory

      30/07/2012 at 20:16

      Tava are cam 35-38cm/25-27 cm iti ies destule bucati…asta in functie de cat de mari le tai.

  • buta.gabriela

    04/10/2012 at 18:56

    Lory stii ca pe vremuri la tara asa se facea ceaiul?9 vb de zaharul caramel),doar ca se turna apa mai multa sa aiba compoziti mai fluida si se punea esenta de rom

    • Lory

      04/10/2012 at 19:31

      Gabriela ceai din asta care spui tu am baut 4 ani cat am fost la scoala in Iasi …stateam la internat si mancam la cantina 🙂

  • anna-maria

    24/12/2015 at 23:57

    buna Lori,

    Acuma am gasit postul tau cu aceasta reteta,ma gandeam sa fac ceva nou ce nu am mai facut !
    Imi poti spune cat timp ai tinut foile la copt si la cate grade?
    multumesc anticipat!

  • Nicoleta

    28/03/2018 at 11:12

    Cred că e o prăjitură de top. Am să o încerc, sper ca efortul meu sa fie răsplătit. Mulțumesc

  • Gabriela Elena Sava

    29/04/2018 at 00:30

    Super arata reteta, am doar o nelamurire ,la foi spune in reteta ca adaugam nuca de cocos, cata cantitate ? Multumim ptr toate retetele super gustoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram