Prajitura desteapta sau prajitura cu trei straturi.
Prajitura aceasta isi merita intr-adevar numele de Prajitura Desteapta .
Cine a incercat-o stie despre ce vorbesc, pui toate ingredientele la un loc iar la final ai o prajitura cu doua randuri de blat si la mijloc o crema fina moale ce seamana foarte bine la consistenta si gust cu crema de zahar ars.
Nu-i asa ca v-am atras atentia si doriti sa o incercati si voi?
Desi am pregatit-o de multe ori, abia acum am reusit sa ii fac si poze , de fiecare data se termina cat ai clipi, semn ca e tare buna!!
Ingrediente
9 oua
250 g zahar
200g unt
9 linguri de faina
1 l lapte
1 lingurita extract de vanilie
zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Se separa ouale.
Galbenusurile se spumeaza cu zaharul, se adauga untul topit (rece), extractul de vanilie apoi faina omogenizand bine.
Turnam si laptele rece putin cate putin pana ce obtinem un aluat omogen fara cocoloase.
La final adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si le incorporam cu miscari usoare .
Compozitia va fi destul de lichida dar asa trebuie sa fie !!
Ungem o tava (27/40 cm) cu unt si tapetata cu faina, turnam compozitia in ea si dam tava la cuptorul preincalzit bine, asezata pe treapta cea mai inalta la foc mic timp de o ora.
De preferat pe timpul coacerii sa nu deschidem usa cuptorului.
Dupa ce s-a copt se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat!!
Nu stiu cine a inventat aceasta reteta dar eu m-am inspirat de la Paradis !