Daca va raman albusuri de la alte retete ce le pregatiti, strangeti-le intr-un borcan la congelator..se pastreaza foarte bine.
De fiecare data cand adun 12 albusuri pregatesc aceasta prajitura .
Se face usor si nu necesita multe ingrediente .
E numai buna de servit dimineata la cafea sau ceai !!
Din albusuri mai puteti pregati si aceste prajiturele minunate Szarah Bernath
Ingrediente
12 albusuri;
un varf lingurita sare;
140 gr faina 000;
120 gr zahar;
120 gr zahar;
200 gr fructe confiate la alegere;
1 esenta de vanilie la fiola;
1/2 esenta de migdale la fiola
Mod de preparare
Faina cu 120 gr zahar se amesteca si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de 120 gr zahar. Cand albusul s-a facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand de jos in sus pana ce se incorporeaza toata faina.
Se aduga si fructele confiate (eu am folosit amestec de coaja de portocale, coaja de lamie, papaya, ananas si cirese)
Se ia forma cu fund detasabil ( neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea ( nu se unge, nu se faineaza) compozitia obtinuta. Se pune la cuptorul neincalzit . Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla sau borcan daca nu aveti forma ca a mea cu picioruse , si sprijiniti mijlocul formei in borcan . Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus sprijinindu-se pe piciorusele ce se vad la forma. Se lasa asa pana la racire ( in felul asta blatul ramane extra pufos). Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit(eu am folosit unul din plastic ca sa nu zgarii forma) intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii.
Se pune pe un platou, se serveste ca atare langa cafea sau ceai sau insotita de un sos de fructe sau frisca.
Comentarii recente
bianca
17/12/2012 at 09:38delicioasa:)
LoredanaCarp
17/12/2012 at 13:12Multumesc!!
LIDIA PATER
31/03/2018 at 23:29Prajitura din albusuri e foarte buna. Am facut-o de citeva ori. 4 albuse=juma de cana. Eu am facut-o din 2 cani de albusuri. Asta e exact o portie si un sfert. Am copt-o in tava de metal de 9 inch pe 13 inches. Nu se detaseaza tava. Am pus o cutie goala de conserva in mijlocul tavii si am lasat-o la racit cu susul in jos. Se desprinde foarte bine dupa ce s-a racit.
Loredana
24/04/2018 at 20:35Imi place cand mici detalii nu sta in calea unei reusite!! Deci se poate si daca nu ai la indemana ustensilele necesare !! Felicitari!!