Foi
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
Esenta de vanilie
Crema
2 oua
200 gr zahar
2 lg apa
250g margarina rama
50 gr cacao
1 esenta rom
Glazura
200 gr ciocolata
100 ml frisca
50 gr unt.
Fistic maruntit
Preparare foi
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind doua foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema
Ouale zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana la proba de fir .Adaugam cacao cernuta ,incorporam si lasam sa se raceasca.Incorporam margarina putin cate putin mixand la putere mare.Aromatizam crema cu esenta de rom la fiola.
Glazura
Ciocolata frisca si untul se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ce se obtine o glazura omogena
Asamblare
Foile de rulada se taie in bucati egale (eu am obtinut 8 buc).Pentru un straif de prajitura avem nevoie de 5 buc pe care le-am asamblat impreuna cu crema.Celelalte 3 buc le-am taiat pe din doua (obtinand 6 buc)formand si din ele e un al doilea straif ..binenteles la jumatatea primului.Se dau la rece dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.Pentru asta e nevoie ca straiful sa fie pus pe un gratatr .
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in portii egale cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte
Decoram cu fistic maruntit.
Nota:
Cei ce nu folosesc margarina rama pot folosi un unt de foarte buna calitate de preferat cu 82%grasime, untul cu mai putina grasime contine multa apa si nu se preteaza pentru aceasta crema fiindca riscam sa o taiem.
Comentarii recente
ghiocel07
25/05/2010 at 22:26Ce bine arata! Sigur este si delicioasa nu numai „excelenta”.
mirela
26/05/2010 at 05:01Foarte bine arata.
xxl
26/05/2010 at 10:16Miam, miam! E conforma cu toate principiile dietetice, nu-i asa 😛
Lory
28/05/2010 at 18:24ghiocel07 intradevar e delicioasa :)) merita incercata
Mirela multumesc mult.
xxl :)) daaaa …nici nu vreau sa ma gandesc cate calorii contine o portie
Gabriela
02/03/2012 at 02:07O prajitura super! Perfecta pentru iubitorii de ciocolata, dar nu din categoria prajiturilor grele si gretoase. Mi-a placut la nebunie si o voi mai face de acum incolo. Am publicat cateva poze cu prajiturile facute dupa reteta voastra pe blog. Multumiri!
Anonymous
29/06/2012 at 11:28…superexcelentà!