Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata.

Prajitura Georgiana
Blat
zahar 200gr
faina 500gr
nuci macinate 200gr
ulei 6 lg
apa minerala (suc)400 ml
praf de copt 2 pachetele
esenta de rom

Crema
frisca vegetala 600ml
gelatina vegetala 20 g
zahar 100gr
jeleu 1 plic
esenta de vanilie

Sirop
zahar 200gr
apa 200ml
o lamaie

Decor
frisca vegetala 300 ml

Prajitura Georgiana
Preparare
Ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.
Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Dupa ce s-a racit se taie in doua foi.

Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.
Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie.

Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.
Inainte de a pune a doua foaie se adauga si bucatelele de jeleu.
Se da la rece cateva ore, apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Pofta buna!!

Comentarii recente

  • Alexandra

    24/04/2008 at 01:15

    Lory arata superb prajitura ta!Deja poftesc la ea..!

  • Edith

    25/04/2008 at 11:43

    De post? N-ai zice… Frumoasaaa ca la cofetarie 🙂
    Paste Fericit, fetele vesele!

  • LORY

    27/04/2008 at 14:28

    Edith,Alexandra multumesc
    da .. sunt de post..:)
    Pate fericit si voua!!!

  • Anonymous

    10/11/2011 at 18:20

    Merita mentionata la loc de cinste aceasta reteta , intre retetele de post!

    Cred ca e minunata, dar cum e ornata, ca frisca arata delicios de apetisant? Am si eu niste ustensile pentru ornat, dar niciuna nu face asa frumoase modele. Puteti posta ustensilele dvs.?

    Lacri.

  • Anonymous

    10/04/2012 at 20:16

    arata delocios

  • cristian

    12/06/2012 at 21:39

    ceva lipseste la blat,ca mie nu mia iesit si am mai adaugat apa

    • Lory

      13/06/2012 at 10:14

      De ce ai adaugat apa ? era prea gros? reteta prevede 400 ml apa …e deajuns atat!!

  • cristian

    12/06/2012 at 21:40

    ceva lipseste la blat,k mie mi sa sfarmat toata,si nici nu am putut taia

  • Lory

    13/06/2012 at 10:18

    Blatul e oricum mai sfaramicios decat unul obisnuit ce contine oua …dar daca il lasi la racit bine il poti taia fara probleme .Acest blat nu il poti taia in trei doar in doua .
    Compozitia e una asemanatoare ca a negresei de post …nu stiu unde ai gresit ….dar nu are de ce sa nu-ti iasa 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram