Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata.

Prajitura Georgiana
Blat
zahar 200gr
faina 500gr
nuci macinate 200gr
ulei 6 lg
apa minerala (suc)400 ml
praf de copt 2 pachetele
esenta de rom

Crema
frisca vegetala 600ml
gelatina vegetala 20 g
zahar 100gr
jeleu 1 plic
esenta de vanilie

Sirop
zahar 200gr
apa 200ml
o lamaie

Decor
frisca vegetala 300 ml

Prajitura Georgiana
Preparare
Ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.
Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Dupa ce s-a racit se taie in doua foi.

Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.
Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie.

Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.
Inainte de a pune a doua foaie se adauga si bucatelele de jeleu.
Se da la rece cateva ore, apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Pofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram