Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si blat cu nuca macinata.
Prajitura Georgiana
Blat
zahar 200gr
faina 500gr
nuci macinate 200gr
ulei 6 lg
apa minerala (suc)400 ml
praf de copt 2 pachetele
esenta de rom
Crema
frisca vegetala 600ml
gelatina vegetala 20 g
zahar 100gr
jeleu 1 plic
esenta de vanilie
Sirop
zahar 200gr
apa 200ml
o lamaie
Decor
frisca vegetala 300 ml
Prajitura Georgiana
Preparare
Ingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.
Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Dupa ce s-a racit se taie in doua foi.
Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici.
Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie.
Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.
Inainte de a pune a doua foaie se adauga si bucatelele de jeleu.
Se da la rece cateva ore, apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia
Pofta buna!!
Comentarii recente
Alexandra
24/04/2008 at 01:15Lory arata superb prajitura ta!Deja poftesc la ea..!
Edith
25/04/2008 at 11:43De post? N-ai zice… Frumoasaaa ca la cofetarie 🙂
Paste Fericit, fetele vesele!
LORY
27/04/2008 at 14:28Edith,Alexandra multumesc
da .. sunt de post..:)
Pate fericit si voua!!!
Anonymous
10/11/2011 at 18:20Merita mentionata la loc de cinste aceasta reteta , intre retetele de post!
Cred ca e minunata, dar cum e ornata, ca frisca arata delicios de apetisant? Am si eu niste ustensile pentru ornat, dar niciuna nu face asa frumoase modele. Puteti posta ustensilele dvs.?
Lacri.
Anonymous
10/04/2012 at 20:16arata delocios
cristian
12/06/2012 at 21:39ceva lipseste la blat,ca mie nu mia iesit si am mai adaugat apa
Lory
13/06/2012 at 10:14De ce ai adaugat apa ? era prea gros? reteta prevede 400 ml apa …e deajuns atat!!
cristian
12/06/2012 at 21:40ceva lipseste la blat,k mie mi sa sfarmat toata,si nici nu am putut taia
Lory
13/06/2012 at 10:18Blatul e oricum mai sfaramicios decat unul obisnuit ce contine oua …dar daca il lasi la racit bine il poti taia fara probleme .Acest blat nu il poti taia in trei doar in doua .
Compozitia e una asemanatoare ca a negresei de post …nu stiu unde ai gresit ….dar nu are de ce sa nu-ti iasa 🙁