Prajitura Ina
Ingrediente
BLAT
9 oua
13 lg zahar
9 lg faina
6 lg nuca de cocos
2 lg cacao
3 lg apa
CREMA
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
300 gr zahar
125 g margarina
SIROP
150gr zahar
150 ml apa
2 lg cacao
GLAZURA
200gr ciocolata
un plic glazura caramel
Prajitura Ina
Mod de preparare
Albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa.
Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina.
Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc moderat.
Crema se face astfel:plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.
Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit,se adauga crema, punem si ultima foaie pe care o insiropam .
Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore, apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel si o portionam dupa cum dorim.
Pofta Buna !!