Prajitura Kassai, o prajitura de casa foarte apreciata de noi. A fost refacuta de multe ori, dar niciodata nu am apucat sa ii fac o poza mai buna cu aparatul foto ce il am in dotare si acum a venit si randul ei. Pozele initiale au fost facute in 2008, nu am sa le sterg deoarece in acest fel vedem cat am evoluat in decursul a 7 ani. In unele retete se vor intalni trecutul si prezentul, oglindite in imagini.
Ingrediente foi :
100 gr zahar praf
400 gr faina
2 oua intregi
2 linguri cacao
100 gr margarina rama(sau unt)
1 praf de copt
Ingrediente Umplutura :
600 ml lapte
100 gr faina
4 plicuri zahar vanilat
500 gr rama cub
600 gr zahar praf
piscot din 7 oua ( 7 oua , 7 linguri faina, 7 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, din acestea coacem un blat de piscot)
2 sticlute esenta rom
500 ml lapte
Ingrediente glazura :
1 ou intreg
4 linguri zahar
3 linguri cacao
50 gr margarina (unt)
Preparare :
100 gr zahar praf(eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ),400 gr faina,2 oua intregi,2 linguri cacao,100 gr margarina rama(sau unt),1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Din 7 oua , 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de piscot.
Crema : Intr-un vas amestecam 100 gr faina cu 600 ml lapte rece(acesta il adaugam treptat sa nu se faca cocoloase) si 4 plicuri zahar vanilat . Punem la fiert pana se ingroase . Lasam la racit si in acest timp cele 500 gr rama (cub) se freaca spuma cu 600 gr zahar praf. Cand crema fiarta a racit adaugam rama frecata ,amestecam bine pana se omogenizeaza apoi incepem sa umplem foile in felul urmator.
Pe prima foaie maro punem jumate din cantitatea de crema ,peste asezam blatul de piscot care se va insiropa cu 500 ml lapte in care punem 2 sticlute de esenta de rom. Peste piscotul insiropat punem cealalta jumate de crema acoperim cu a doaua foaie maro.
Preparam glazura in felul urmator: intr-o craticioara spargem 1 ou , adaugam 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si punem la topit pe foc mic. Cand e topit adaugam 50 gr rama amestecam si turnam glazura peste foaia maro. Lasam sa se intareasca un pic glazura apoi peste toata prajitura tragem folie( o punga) si o lasam sa stea asa 2-3 ore .
Se taie dupa pofta inimii si prajitura se poate servi .
Comentarii recente
MERY
06/12/2012 at 21:00ce dimensiuni are tava?
Mihaela
20/12/2012 at 07:48Pare f gustoasa prajitura, garantat o incerc acum de Craciun.
maria luca
13/08/2013 at 16:34O pregatesc pentru Sfanta Maria, este delicioasa.