Azi cand se implinesc 7 ani de cand Bucataresele Vesele a luat fiinta,va intampinam in casuta noastra cu drag, cu aceasta delicioasa prajitura. Va multumim ca sunteti alaturi de noi si ne cititi zi de zi.
Pentru oameni deosebiti o prajitura pe masura, Prajitura Lapte de Pasare. Va recomandam sa vizitati pentru mai multe retete de prajituri de casa, sectiunea, Retete de Torturi si Prajituri.
Ingrediente Blat Prajitura Lapte de Pasare
6 albusuri
6 linguri zahar
6 linguri faina
½ plic praf de copt
Ingrediente crema Prajitura Lapte de Pasare
9 galbenusuri
6 linguri zahar
4 plicuri zahar vanilat
5 linguri amidon alimentar(Gustin de la Dr Oetker)
250 g unt (sau Margarina Rama la pachet)
5 linguri zahar pudra
700 ml lapte
Ingrediente glazura :
3 albusuri
150 g zahar
Preparare Blat Prajitura Lapte de Pasare
Cele 6 albusuri se bat spuma impreuna cu zaharul(zaharul il adaug treptat cand este deja pe sfert batut albusul). Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga treptat la albusul batut. Se amesteca pana la omogenizare si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava folosita are dimensiunea de : 30cm x 20cm) si dam tava la cuptor pana blatul este copt(se va face proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor).
Dupa ce am copt blatul il lasam sa raceasca putin in tava, il rasturnam apoi pe un blat de lemn si indepartam hartia de copt. Asezam blatul inapoi in tava in care a fost copt.
Preparare Crema Prajitura Lapte de Pasare
Intr-un vas punem cele 9 galbenusuri (cele 6 ramase de la blat si inca 3), 6 linguri zahar, zaharul vanilat, amidonul alimentar si treptat adaugam laptele rece. Punem la fiert pana crema se ingroase si lasam sa raceasca complet. Untul se freaca separat cu 5 linguri de zahar pudra dupa care se adauga la crema de galbenusuri. Se amesteca pana se omogenizeaza si se toarna peste blatul complet racit.
Preparare glazura albus :
Cele 3 albusuri ramase se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se bate spuma pe jumatate, apoi se pune pe baie de aburi (vasul in care avem albusul NU are voie sa atinga apa !) dupa care se toarna peste crema de galbenusuri. Se uniformizeaza si Prajitura Lapte de Pasare se da la rece pentru cateva ore.
Spor la prajiturit !
Comentarii recente
brindusa
17/03/2015 at 09:57Interesanta…dar cu albusurile crude…..nu ma incanta ideea din pacate…..
silvia
26/03/2015 at 10:32albusurile nu sunt crude….sunt puse pe baie de aburi…deci sunt pregatite termic…
Liana Liana
29/03/2015 at 20:53Da. Albusurile nu sunt crude 🙂 Trebuie citita cu atentie reteta. Multumim Silvia !
Cornelia
30/12/2015 at 16:23Vaaaaai, e de-a dreptul criminal ce faceti aici! Pai, cu atatea retete, care mai de care mai aspectuoasa, apetisanta, delicioasa, savuroasa, dementiala…cum sa ramai cu colesterolul in limitele normalului? Le incerci pe toate (dat pe toate!), dupa care dai fuga la farmacie! Sau o dai pe ceaiuri si leacuri babesti, de la descantece pana la cataplasme cu buruieni, doar-doar o functiona! ma rog, asta e! Dar pe astaaaaa…trebuie neaparat sa o incerc!!
Olga
16/03/2017 at 15:44La mine albusurile asa si nu s-au mai facut spuma… Poate trebuia intii sa le fac spuma dupa asta sa le pun pe baie de aburi? Le-am mixat pina mi s-a infierbantat mixerul. Care e cauza oare? Ma gandesc ca nici nu mai adag acest strat.
Liana Liana
18/03/2017 at 20:36Buna Olga. Se bate pe jumate cu zaharul albusurile apoi se pune pe aburi .