Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Malai

Prajitura MalaiPrajitura Malai

O prajitura simpla si gustoasa deloc sofisticata. Asa cum o prepara bunica si soacra.Reteta o am de la soacra mea plus adaugirile de la mine putere, adica vanilia si coaja de lamaie rasa. Pe vremuri se pregatea fara arome doar cu lapte prins(iaurt),faina de grau, zahar, si faina de porumb.

Ingrediente Prajitura Malai:

600 g iaurt,
200 g faina porumb,
200 g faina de grau
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
60 g untura topita (poti sa folosesti 120 g unt topit sau 150 ml ulei),
4 oua,
10 linguri zahar,
1 praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
1esenta de vanilie sau 2 plicuri cu zahar vanilat
1 tava cu dimensiunile de 23x30cm

Alte optiuni de preparare Prajitura Malai  (varianta prajiturii cu masura de baza CANA ):

2 cani iaurt
1 cana faina de grau
1 cana faina de porumb
1 cana zahar
1 cana ulei
4 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu

La aceasta varianta cu cana, la toate ingredientele enumerate folositi ca masura Aceeasi Cana ! Se poate adauga vanilie, coaja de lamaie, totul depinde de gustul fiecaruia. Pasii sunt aceeasi ca in reteta de mai jos. Cineva imi mai spunea si de varianta fara faina de porumb. Seamana la gust si la textura cu crema de zahar ars. Personal ne place preparata si fara faina de grau.

Preparare Prajitura Malai:

Se amesteca ouale cu zaharul, cu mixerul ca e mai usor. Adaugam treptat untura topita (vezi si celelalte alternative ce le poti folosi in loc de untura). Acum se adauga iaurtul (uneori folosesc sana sau lapte batut, depinde ce am in casa), coaja de lamaie, praful de sare si vanilia.

Prajitura Malai

Adaugam faina de porumb si faina de grau in care punem 1 lingurita bicarbonat. Se amesteca cu telul sau mixerul sa nu se formeze cocoloase. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Tava se pune in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
Scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam la racit. Se taie si se pudreaza cu zahar praf. Speram sa va fie si voua pe plac!

Prajitura MalaiPofta Buna !

Comentarii recente

  • dia_diana58

    14/02/2012 at 11:20

    Tare curioasa sunt cam ce gust are , neavand arome si alte alea . Eu am incredere in voi , asa c-o voi pastra la favo

    • Leila

      14/02/2012 at 17:55

      dia_diana58, o poti aromatiza cu vanilie daca doresti . Am tinut sa prezint reteta originala facuta si de soacra mea . 🙂 Pupice :*

  • Anonymous

    14/02/2012 at 11:57

    Dragele mele Bucatarese,va multumesc pentru minunatele retete,va dporesc in continuare toate cele bune si sami trimiteti cit mai multe retete.Cu mult drag Mariana din Germania

    • Leila

      14/02/2012 at 17:53

      Cu placere ,Mariana. Ce preparam si incercam pe pielea noastra publicam 🙂 Ce nu ni se pare bun il punem deoparte si mai tatonam terenul pana ajungem la un rezultat bun 🙂 Pupice :*

  • Anonymous

    14/02/2012 at 17:05

    Dar ouale cand se adauga? Trebuie batute separat albusurile de galbenusuri?

    • Leila

      14/02/2012 at 17:47

      Anonim , multumesc! Nu am observat ca am omis ouale :))) . Pur si simplu le adaugi la iaurt si untura apoi cu telul le bati putin ca se desprinda apoi adaugi restul de ingrediente amestecand in continuare cu telul . Atat !
      Inca odata multumiri pentru atentionare .

  • Corina

    14/02/2012 at 20:26

    Minunata-i! Daca aveam atata iaurt acasa ma si duceam la bucatarie sa o execut 🙂

    • Leila

      15/02/2012 at 01:52

      Corina puteai sa faci jumate de portie 😉 si puneai totul intr-o tava mai mica 😀

  • pansy

    15/02/2012 at 18:05

    Lia draga,din copilarie n-am mai mancat asa ceva.Doar bunica mea facea prajituri de porumb,mama nu facea si stiu cat erau de bune.Nu cred ca e doar nostaligia copilariei ! Multam de reteta!

    • Leila

      15/02/2012 at 23:23

      Getuca draga , daca crezi , daca nu , eu acum am mancat pentru prima data Malai . Trebuie sa multumim soacrei mele de reteta ca a mai tinut-o minte . Altfel de nu vorbea de Malai nu stiam nici eu cu ce se mananca 🙂 . Pupice :*

  • vdaiana

    03/03/2012 at 19:28

    E la cuptor! Sa vedem cum iese! Compozitia a fost foarte lichida, am lasat-o sa stea pana s-a incins cuptor asa ca s-a mai umflat putin malaiul, dar totusi am mai adaugat trei linguri de malai ca tot subtire era. Sa vedem 🙂 abia astept!

  • red_rose

    06/03/2012 at 12:39

    Promit sa o incerc si eu cat mai curand! Multumim pentru reteta!

  • Anonymous

    01/05/2012 at 11:46

    Am facut reteta si a iesit foarte buna ,noi am servit o cu smantana si zahar,comform traditiei din zona noastra a Bucovinei.Mutumim mult!

    • Lory

      01/05/2012 at 16:35

      Te cred 😀 trebuie sa o incerc si eu 🙂 asta e reteta facuta de coleguta mea 🙂

  • Anonymous

    02/05/2012 at 10:05

    dragele mele se poate face aceasta praitura si cu faina degresata de porumb? eu am mancat cand eram foarte mica ii ziceam mamaliga dulce :))))) era minunata bunica ne punea ea cand se racea dulceata de capsuni abia ast rasp vostru va pupa mada din it

    • Lory

      02/05/2012 at 12:33

      Mada sincer nu am auzit pana acum de faina de porumb degresata .Eu zic ca merge si as fi curioasa cum arata faina asta 🙂 Da poti servi aceasta prajitura cu dulceata si smantana sau numai cu dulceata .Ne bucuram ca ti-am trezit amintiri placute
      Pup :*

  • Anonymous

    10/05/2012 at 21:42

    iubitele mele bucatarese aceasta prajitura este exceptionala LORY am facuto cu faina cumparata din comert asa stiu cai zicea faina grisata dar a iesit neasteptat de buna.va pupa mada din it .sa fi vazut cu mancau italieni la prajiyura mea:)))))))))))

    • Lory

      13/05/2012 at 18:12

      Mada se vede treaba ca i-ai dat gata cu prajitura :)))) e si de asteptat doar romancele sunt harnice si pricepute ,nu ?
      Pup :*

  • Bianca

    29/08/2012 at 17:59

    Ma tot uit aici ca sa ma hotarasc ce prajitura sa fac! Acum m am hotarat! Foarte bune retele, imi fac o pofta de mancare si de dulciuri…
    Sper sa iasa ceva bun :-))multam

  • Bianca

    29/08/2012 at 18:29

    Cat timp lasam la cuptor si la cate grade? sus sau jos?
    tava trebuie sa fie adanca?

  • Bianca

    29/08/2012 at 19:10

    Nu stiu de ce nu a crescut, dar e ok! yamiiiiiiiii

  • Salomeea

    27/10/2013 at 00:19

    Am făcut prăjitura deja de două ori! Prima dată mi s-a părut puțin prea dulce așa că am redus zahărul la 8 linguri… Am aruncat deasupra ei și câteva stafide, merișoare și nuci…Am lăsat-o să stea la cuptor până s-a colorat bine, așa că a ieșit puțin crocantă. Mi-a plăcut enorm! În concluzie, sigur o voi mai face…prăjitura fiind nu numai gustoasă dar și ușor de făcut…

  • eve

    11/02/2016 at 20:42

    Foarte buna!!! Una-doua linguri de zahar pot lipsi. Si pentru ca noua ne place gustul dulce-sarat, am pus bucatele de telemea in ea…..minunat!

  • Livia

    19/10/2018 at 16:42

    se poate folosi praf de copt in loc de bicarbonat?

  • Rodica

    22/05/2021 at 07:54

    mama facea cu lapte malaiul,oare nu se poate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram