Nimic mai simplu decat aceasta prajitura Manyka! Fara un efort prea mare obtinem un adevarat deliciu ce poate fi savurat atat de cei mari cat si de cei mici .
Prajitura Manyka – Ingrediente foi
150 g zahar
1 lingura mare cacao
2 oua intregi
2 linguri miere albine
50 g unt
1 praf de copt
400-500 g faina
Ingrediente crema:
2 plicuri budinca Dr Oetker de vanilie
2 plicuri budinca Dr Oetker de capsuni
(se pot folosi si alte combinatii ,eu pe acestea le-am avut la indemana… )
1 l lapte
20 linguri zahar
500 g unt
Prajitura Manyka – preparare foi
Zaharul ,1 lingura cu cacao, cele 2 oua intregi,2 linguri miere de albine, 50 g unt le punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa spumeze compozitia amestecand continuu .In acest moment se ia de pe foc, adaugam praful de copt si faina cat cuprinde ,circa 400- 500 g si framantam bine pana obtinem o coca elastica .
Coca astfel obtinuta o impartim in 3 parti egale si le coacem pe dosul tavii. Cand e coapta si cat e calda o luam pe o hartie de copt si intindem urmatoarea foaie (in caz contrar … ea se va rupe daca o lasam sa raceasca pe tava cand vrem sa o luam).
Preparare crema :
Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 10 linguri zahar si adaugam la ele treptat 500 ml lapte rece. Aceasta compozitie o punem la fiert amestecand mereu sa nu se prinda de vas.
Dupa ce a fiert lasam budinca la racit. Acum ca a racit bine adaugam la ea 250 g unt si cu mixerul le mixam bine. Iata ca am obtinut una din creme.
La fel procedam si la celelalte 2 plicuri de budinca si obtinem cea de-a 2 a crema.
Prajitura Manyka – Asamblare
Umplem foile cu cremele obtinute si deasupra ornam foaia cu glazura alba ( 1 albus de ou se freaca cu 5 linguri de zahar pudra si 2-3 picaturi de lamaie pana albeste ) sau cu glazura de ciocolata .
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
vilo13
26/10/2010 at 12:39Nu dragă Lory. E perfect aşa.
Săru’ mâna fain de tot!
Lory
26/10/2010 at 16:58Luci ma bucur ca am putut fi de ajutor 🙂
Sara & Miki
27/10/2010 at 00:03Prajiturile din foile cu miere sunt un deliciu si au multe variante de crema. Ti-a iesit minunat. Pup!
naty
27/10/2010 at 12:06arata foarte bine prajiturica….cred ca a disparut imediat
Gabriela
27/10/2010 at 21:57perfecta prajitura cred ca nu as schimba nimic la ea,e foarte buna combinatia!arata suuper!o seara faina!
Leila
27/10/2010 at 22:45Multumesc Sara , ai dreptate o gama larga de creme se preteaza la aceste foi 🙂
Pupice .
Leila
27/10/2010 at 22:46Naty, multumesc . Ai dreptate :)) ai mei nu au stat pe ganduri … 🙂
Leila
27/10/2010 at 22:47Gabi , multumesc pentru aprecieri .
Pupice .
mamasiiubita
29/10/2010 at 06:27Arata extraordinar, ca de obicei. Voi sunteti intr-un fel nasicile mele in ale torturilor. Toate torturile pe care le fac, au la baza retetele voastre. Chiar daca am gasit multe bloguri culinare, la voi ma intorc de fiecare data cand am nevoie de o reteta noua.
Leila
29/10/2010 at 20:49Buna finuta :)! Cu mare drag te asteptam de fiecare data . Pupice
Anonymous
22/02/2011 at 19:46arata foarte bine prajitura duinica o fac felicitari
naty, galati
28/09/2011 at 10:36simplu si bun
mikaelacorina
27/01/2012 at 17:41Aluatul seamana cu foile de la Albinita/Dulcineea .Voi executa si eu prajitura .
Leila
27/01/2012 at 22:40Dulcineea, dap 😀 cam in genul … Sa ai spor !
Anonymous
15/02/2012 at 22:12Arata foarte bine prajitura si cred ca este foarte buna.Am sa o fac si eu.Sa stii ca am facut si prajitura vieneza si mi-a iesit foarte buna. Multumesc.
Leila
15/02/2012 at 23:19Cu placere ! Cu incredere , cu siguranta va va fi pe plac 🙂
Anonymous
21/02/2012 at 23:48In cazul prepararii blatului, faina si praful de copt se adauga dupa ce s-a racit compozitia fiarta sau nu are importanta? 🙂
Leila
23/02/2012 at 14:35In cazul prepararii aluatului ptr foi , adaugi imediat dupa ce ai luat de pe foc compozitia , faina si praful de copt . Scrie si in reteta de fapt 🙂 O zi superba sa ai !
Domnitanu Florentina
13/03/2012 at 15:58merge si fara miere de albine daca nu avem????
Leila
14/03/2012 at 08:53Merg facute si fara miere dar nu va mai fi aceeasi 🙂 Vezi sa adaugi putin lapte in locul mierii .
Domnitanu Florentina
14/03/2012 at 20:52ms de sfat Leila
Leila
14/03/2012 at 23:02pentru putin , Florentina !
Lale
30/05/2012 at 15:30O intrebare…eu nu folosesc margarina,o pot inlocui cu unt?
Lory
30/05/2012 at 17:38Da ,poti folosi unt dar sa fie unul de calitate ce nu contine apa …astfel risti sa tai crema 🙂
Lale
30/05/2012 at 20:17Multumesc de raspuns!
Lory
30/05/2012 at 22:05Cu placere!!
sanda -luiza stefanescu
15/07/2012 at 01:41Superba!cred ca si foarte apetisanta!Problema e ca eu aici (Syria)nu am(nu se gasesc)prafurile de budinci pt prepararea cremelor.Sugestii???
multumesc.
Lory
15/07/2012 at 17:50Sanda poti face o budinca de casa din lapte oua ,zahar, amidon de porumb(sau faina) si arome dupa gust 🙂
andreea popan
15/08/2012 at 20:44Buna, ce ar fii rama maestro in america? sau ce altceva pot sa folosesc in locul ei? As vrea sa fac prajitura asta weekendul asta.
andreea popan
15/08/2012 at 20:44buna, ce ar fii rama maestro in america? sau asi putea folosi altceva in loc?
Leila
16/08/2012 at 22:38Andreea, Rama maestro e margarina . Poti folosi unt sau margarina 🙂