Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Paris-Brest cu piersici

Prajitura Paris-Brest cu piersici

Prajitura Paris-Brest cu piersici este ultima mea reteta postata in site din anul 2020, cu recomandarea pentru masa de Revelion
Este o reteta savuroasa pregatita in colaborare cu Sun Food, un brend ce nu mai necesita nici-o prezentare si de a caror produse ne-am indragostit la prima degustare.
De-a lungul ultimilor ani am pregatit numeroase retete cu aceste produse, de la aperitive, supe-ciorbe, feluri principale pana la deserturi savuroase.
Mai jos gasiti doua retete de deserturi in care am folosit conservele Sun Food

Prajitura Paris-Brest cu piersici- ingrediente

  • Aluat oparit
    • 100 ml apa
    • 100 ml lapte
    • 100 g unt
    • 135 g faina
    • 4 oua
    • un praf de sare
    • 1 lingurita zahar
    • 3 linguri cu fulgi de migdale
  • Crema de frisca cu mascarpone
    • 130 g zahar pudra
    • 10 g gelatina
    • vanilie
  • Decor
    • zahar pudra
Prajitura Paris-Brest cu piersici

Cum pregatim prajitura Paris-Brest

Pentru inceput pregatim aluatul oparit pentru baza prajiturii.
Intr-o cratita se pun la fiert apa, untul, laptele, zaharul si sarea. Cand a dat in fiert se da deoparte, se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.
Se pune din nou pe flacara si se mai tine inca 5-6 min. timp in care se amesteca continuu. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit se pune in bolul robotului si incepe sa se mixeze, adaugand ouale batute putin cate putin pana la incorporarea totala.

preparare paris brest

Compozitia se pune intr-un pos cu duiul rotund si se toarna la baza in 3 cercuri, inca 2 cercuri deasupra si se incheie cu inca un cerc deasupra.
Se unge cu ou batut (eu nu am mai uns) si se presara cu fulgi de migdale. Se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 30-35 min sau pana ce coronita este rumena.
Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dupa racire se taie capacul cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Paris-Brest cu piersici

Cum pregatim crema pentru Paris Brest

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece.
Smantana pentru frisca se pune intr-un castron bine degresat, se adauga mascarponele, zaharul pudra si vanilia si se mixeaza 1-2 min.
Gelatina se incalzeste usor pana ce se dizolva, fara a da in fiert.
Se amesteca cu cateva linguri din crema de mai sus apoi se pune peste toata crema si se mixeaza pana ce crema capata consistenta.
Piersicile din compot se scurg de sirop si se taie in cubulete mici.

Cum montam prajitura

Coronita se pune pe un platou, se toarna deasupra jumatate din crema cu ajutorul unui pos cu varf stelat, se presara cubuletele de piersici apoi se toarna si restul de crema.

compot piersici sun food


Se aseaza capacul si se presara cu zahar pudra. Prajitura Paris-Brest cu piersici este gata de consumat!!
Sa aveti spor si pofta !!

Prajitura Paris-Brest cu piersici

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram