Prajitura pizza dulce. Cum se face prajitura pizza dulce. Reteta prajitura pizza dulce cu fructe si ciocolata. Prajitura pizza dulce cu crema de branza.
Eu am denumit-o prajitura pizza dulce deoarece are forma unei pizza si portionarea ei se face in felii ca si pizza. Este o prajitura gustoasa, usor de pregatit cu blat fraged din aluat de fursecuri, ciocolata, crema de branza si fructe proaspete si din compot.
De ajutor mi-a fost branza pufoasa cu smantana de la Delaco, din care am pregatit de-a lungul timpului multe retete de deserturi rapide dar si retete aperitive.
Prajitura pizza dulce -Ingrediente
Aluat fraged
80 g unt 82%grasime
150 g faina
1 ou mic
50 g zahar pudra
vanilie
Topping
Crema de branza
200 ml frisca
140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
esenta de portocale
80 g zahar pudra
un praf de sare
Glazura de ciocolata
100 ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
Fructe proaspete sau din compot
frunzulite de menta
Prajitura pizza dulce-Mod de preparare
Aluat fraged
Untul la temperature camerei il mixam cu zaharul pudra, sarea si vanilia pana devine spumat.
Adaugam oul si se continuam mixarea pana la incorporare. La final adaugam faina si mixam pana ce aluatul devine sfaramicios. Adunam cu mana aluatul pana obtinem un aluat compact si omogen.
Intindem aluatul intr-o forma rotunda cam de 1 cm grosime.
Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il marcam cu un cutit in felii fara a-l taia in intregime si il introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min, trebuie sa devina usor auriu pe margine.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema de branza -Preparare
Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra si esenta de portocale.
Batem frisca spuma si o incorporam cu miscari usoare in crema de branza.
Dam la rece pana la asamblarea prajiturii.
Glazura de ciocolata
Punem ciocolata maruntita intr-un vas de sticla, adaugam frisca lichida si punem vasul pe baie de apa la foc mic, amestecand continuu pana ce obtinem un sos omogen.
Lasam sa se racoreasca.
Prajitura pizza dulce-Asamblare
Blatul din aluat fraged il asezam cu grija pe un platou sau un suport de hartie.
Intindem deasupra lui un strat generos de ciocolata peste care punem un strat de crema de branza.
Ornam cu fructe din belsug, frunzulite de menta proaspata si stropim cu putina glazura de ciocolata.
Dam prajitura la rece pentru jumatate de ora!!
Portionam pe marcajul facut inainte, astfel blatul se va taia frumos fara sa se sfarame.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Eater
15/03/2017 at 14:05Arata delicios, am sa incerc si eu reteta ! 🙂