Blat
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
razatura de lamaie
Crema
2 galbenusuri
200 gr zahar
1/2 plic gelatina(5gr)
250 ml frisca
300 gr capsuni
esenta vanilie
Sirop
200 gr zahar
250 ml apa
razatura de lamaie
Blat
– separam albusurile de gablenus;
– albusurile se bat spuma cu 3 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
– galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar , esenta de vanilie si razatura de lamaie;
– amestecam lejer cele doua compozitii;
– cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deadupra;
– amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
– turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
– se coace la foc potrivit.
siropul
– se amesteca apa cu zaharul si se fierb
– dupa racire se adauga razatura de lamaie
crema
Capsunii se taie bucatele potrivite, se amesteca cu 100gr zahar si se fierb cateva minute.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pana ce compozitia incepe sa se spumeza(trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas).Dupa ce am luat-o de pe foc adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni(rece) amestecam bine.
Asamblare
-Taiem blatul racit in doua foi
-asezam prima foaie in tava care am copt blatul
-o insiropam
-adaugam crema,apoi cea de-a doua foaie insiropand-o
– se lasa la rece 2 ore
– se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca,fructe si forme de ciocolata
Comentarii recente
Daniela
31/05/2009 at 18:10Ce bine arata, frumoasa, gustoasa, aratoasa… Dar o feliuta pentru „gura casca” ca mine, de unde iau ?!
Felicitari si pofta mare la asa prajitura ochioasa.
Mary
31/05/2009 at 19:03what a lovely cake !
alison
31/05/2009 at 20:59lory,ce aspect betooon are,felicitari!
Lory
31/05/2009 at 21:37Daniela feliuta nu am apucat sa o mai pozez 🙁 a trebuit sa-l impart pe tot deodata …nu mai spun ca era prea mare ,,aglomeratie” pentru a mai face si poze 🙂
Lory
31/05/2009 at 21:38thank Mary
Lory
31/05/2009 at 21:39Alison multumesc
Pupice
Ana
01/06/2009 at 00:19Doamne,cum arata ,si ce gust trebuie sa fi avut,fetelor ce maini aveti voi? iti trebuie har sa faci asa ceva! FELICITARI!!!!
cristina
01/06/2009 at 03:03ce praji frumoasa!!cred ca a fost forte buna!!aici deja a incept ploaia…de pofta:D
Ina
02/06/2009 at 10:04Concurs pt mamici si copii: http://floridecires7.blogspot.com/
Te astept! 🙂