Ingrediente
2 oua
10 lg zahar
10 lg lapte
9 lg ulei
14 lg faina
1 plic praf copt
zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
caise
un praf de sare
Crusta
50 gr unt rece
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg fulgi de ovaz
1 lgt praf de copt
un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie, se adauga uleiul, laptele si se continua omogenizarea.
La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu dimensiunile de 35/25 cm tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem felii de caise(cate doriti) dupa care presaram crusta pe care o pregatim astfel: peste untul rece punem zaharul, faina,praful de copt,zaharul vanilat si fulgii de ovaz.
Cu varful degetelor sau cu un instrument special se amesteca pana obtinem firmituri.
Daca vedeti ca, crusta se rumeneste prea tare si prajitura inca nu e coapta puneti deasupra o folie de staniol.
Reteta blatului apartine Cristinei cu foarte mici modificari..am facut-o si cu rubarba dar din pacate pozele nici ca au vrut sa iasa 🙁
Multumesc pentru reteta !! este foarte buna si v-o recomand!!
Comentarii recente
Anonymous
01/07/2012 at 13:30Mi se pare interesanta.Am copiat reteta si o voi incerca in aceasta seara.Multumim din suflet!
Lory
01/07/2012 at 17:40Cu multa placere!!
Anonymous
01/07/2012 at 14:26mda si eu am scris reteta
cam curios cu,crusta acee care este instrumentul special ?
ma rog incerc daca nu improvizez 🙂
Lory
01/07/2012 at 17:45Am pus si poza instrumentului cu, care eu amestec crusta sau aluatul fraged.Nu e gred de facut si cu mana numai ca trebuie sa umbli repede fiindca de la maini untul se incalzeste .
Carol
01/07/2012 at 20:14Arata super prajitura. Pare foarte frageda.
Lory
01/07/2012 at 20:51Carol este foarte pufoasa ,si a doua zi ramane la fel de pufoasa ..asa ca merita incercata!!
Poliana
01/07/2012 at 23:39Arata f bine, si-mi plac foarte mult prajiturele cu caise!
ZADIN
02/07/2012 at 19:18Arată delicios.
http://www.zadinblog.com
Lory
02/07/2012 at 21:15Multumesc Zadin!!
Alice Kitchenette
03/07/2012 at 12:09Yummy ce pufosenie, mmmmare si caise pt mine e perfecta. Arata delicios!
Lory
03/07/2012 at 14:03Alice trebuie sa recunosc ca blatul acesta m-a cucerit !! e asa pufos si bun!!
Anonymous
05/07/2012 at 19:02As vrea si eu un instrument din acela,stiti voi de unde ?Stiti ca o sa incerc prajitura,dar eu zic ca maximum de blat pentru prajitura cu fructe este cel de la prajitura cu capsuni,pentru mine. Si am facut si mancat la viata mea ceva prajituri !
Lory
05/07/2012 at 19:57Dupa comentariu cred ca esti Mihaela 🙂 …nu stiu daca mai gasesc instrument din asta …eu il am de vre-o 2=3ani …la momentul respectiv chiar am cumparat mai multe si am trimis la fetele ce au dorit.daca gasesc iti iau E foarte bun blatul la prajitura cu capsuni …dar si acesta e bun..incearca-l si te astept cu impresii 🙂
Cristina Toth
22/10/2012 at 14:29Multumesc pentru incredere! Prajitura voastra arata super apetisanta!
Dana
27/01/2014 at 22:38va rog sa-mi spuneti daca in loc de fructe pot sa pun bucatele de ciocolata.
multumesc anticipat pt raspuns.
toata stima.
LoredanaCarp
29/01/2014 at 17:54Dana nu am incercat, cred ca ar merge , dar sa nu fie bucatile prea mari fiindca risti sa se lase la fund.si sunt sanse ca ciocolata sa se topeasca si posibil sa se arda prajitura la vatra.