INGREDIENTE
7 oua potrivite,
300 gr zahar,
300 gr faina,
4 lg ulei,
4 lg apa fierbinte,
500 gr zarzare
zahar vanilat bourbon,
1 lgt praf de copt,
MOD DE PREPARARE:
Se separa ablusurile de galbenusuri .Albusurile se bat spuma zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa fierbinte.
Cand spuma de albus este gata se adauga galbenusurile si uleiul treptat amestecand usor pana se incorporeaza bine.
Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 30/40 cm tapetata cu hartie de copt se aseaza deasupra zarzarele trecute prin putina faina si se coace la foc potrivit timp de 30-40 min in functie de cuptorul fiecaruia .Se scoate din tava si se raceste pe un gratar.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.
Comentarii recente
gaby_d
17/07/2011 at 09:38Arata minunat! Pufosenie!
ionela
17/07/2011 at 12:14Delicioasa cred ca a iesit!!!!!felicitari !!!
sarah
17/07/2011 at 13:44tare fain arata!pupicei
Lory
17/07/2011 at 23:25Gaby e cea mai pufoasa prajitura1 imi place mult textura ei 🙂
Multumesc:*
Lory
17/07/2011 at 23:26Ionela ai dreptate a iesit delicioasa .Gustul acrut al zarzarelor i-a dat o savoare deosebita !!
Multumesc :*
Lory
17/07/2011 at 23:27Multam Sarah :*:*
Anonymous
08/04/2012 at 01:39Se poate pune si caise uscate in loc de caise proaspete ????
Lory
08/04/2012 at 13:54Mai degraba ar merge cu caise din compot .Le stergi bine cu un prosop de hartie ,le presari cu faina si le adaugi in prajitura.Caisele uscate cred ca s-ar duce la fund fiind grele …poate daca le maruntesti …nu stiu ce sa zic 🙂
Mihaela Rotaru
26/08/2014 at 16:43Este cea mai buna reteta de aluat pentru tarta pe care l am facut vreodata. Acum fac tarta de prune cu bezea, aluatul fiind dupa aceasta reteta. Creste foarte mult si este o nebunie de pufosenie gustoasa. Multumesc autoarei!
LoredanaCarp
29/08/2014 at 23:14Mihaela ma bucur ca ti-a placut aceasta reteta 🙂 Multumim si noi ca ne incerci retetele !!