Prajitura Raffaello
Pentru azi avem Prajitura Raffaello in prim plan. O prajitura delicioasa ce are gustul bomboanelor Raffaello foarte usor de preparat. Va recomandam sa incercati si varianta rapida al acestei prajituri si anume Raffaello Rapid ce nu necesita coacere. La prepararea acestei Prajituri Raffaello am folosit ca si masura o cana de 300 ml si o tava cu dimensiunea de 23×34 cm.
Ingrediente Prajitura Raffaello :
2 oua
1 cana lapte
2 cani faina
1/2 cana unt topit
1 plic praf de copt
1 cana zahar
Ingrediente glazura Prajitura Raffaello :
1/2 cana zahar pudra
1/2 cana nuca cocos
1 cana si jumatate frisca lichida (Megle sau Hulala)
Preparare Prajitura Raffaello :
Ouale cu zaharul, si untul topit se amesteca cu mixerul la viteza mare pana se omogenizeaza. Adaugam laptele apoi faina in care punem praful de copt. Amestecam compozitia pana la omogenizare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Peste presaram jumatatea de cana cu zahar pudra si jumatatea de cana cu nuca de cocos.
Punem prajitura la copt in cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute (la circa 180 grade), dar inainte de a scoate prajitura definitiv din cuptor facem si proba cu scobitoarea. Se scoate din cuptor prajitura si deasupra ei cat este inca fierbinte, turnam o cana si jumatate de frisca lichida si o lasam sa raceasca.
Prajitura va absorbi in ea frisca si ii va da un gust irezistibil. Se presara la final cu putin zahar pudra si nuca de cocos dupa care se poate portiona si servi.
Pofta Buna si spor la prajiturit!
Comentarii recente
Alina
31/01/2014 at 21:26nu se monteaza frisca?
marioara dobre
21/03/2015 at 21:58am nevoie de o reteta de fursecuri . va multumesc anticipat .