Prajitura rapida cu caise este o prajitura ce se prepara rapid si usor.
Va recomand sa incercati si Prajitura rapida cu prune care este la fel de usor de pregatit si la fel de buna ca si cea cu caise.
Ingrediente Prajitura rapida cu caise:
6 oua,
375 g zahar,
150 ml ulei,
150 ml lapte,
375g faina,
1 plic praf de copt,
Preparare Prajitura rapida cu caise:
Spalam caisele le lasam la scurs dupa care le desfacem in doua si indepartam samburii. Pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit.
Galbenusurile de la cele 6 oua se freaca spuma cu 375 g zahar dupa care adaugam pe rand 150 ml ulei, 150 ml lapte continuand mixarea. La faina adaugam 1 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare dupa care se adauga la compozitia de galbenusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza si o turnam in tava (de 28/38 cm) tapetata cu hartie de copt .
Peste compozitie se aseaza caisele taiate pe jumate una langa alta(inainte dam partea cu coaja prin faina), cat mai strans (cu miezul in sus),dupa care dam tava la cuptor.
Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice, apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Dupa ce a copt o scoatem, o lasam la racit si o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste …).
Spor la Prajiturit !