Prajitura Regina Maria este o prajitura veche pe care acum am scos-o la iveala rasfoind mai zilele trecute caietul cu retete al mamei mele. Este o prajitura de casa pe care merita sa o incercati si voi. Este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata ! Va recomandam sa vedeti si Prajitura Valurile Dunarii , Prajitura cu mere si crema, Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie cat si alte retete cu prajituri de casa din categoria de Torturi si Prajituri unde cu siguranta o sa gasiti ceva pe gustul vostru.
Ingrediente blat :
9 albusuri ou,
200 g nuca prajita,
4 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
9 linguri zahar,
Ingrediente crema:
9 galbenusuri ou,
200 g zahar,
2 linguri cacao,
100 g ciocolata (am folosit Milka),
250 g margarina Rama la cub (puteti folosi si unt),
2-3 linguri zahar pudra,
Preparare blat :
9 albusuri se bat spuma cu 9 linguri zahar la care adauga 200 g nuca prajita si taiata grosier si 4 linguri faina in care amestecam 1/2 plic praf de copt. Dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preparare crema :
Cele 9 galbenusuri impreuna cu 1 tableta de ciocolata (100 g) ,cu 200 g zahar si 2 linguri cacao se spumeaza pe baie de aburi pana aceasta se ingroase. Lasam la racit aceasta compozitie si intre timp spumam 250 g unt (prefer sa folosesc margarina Rama deoarece nu lasa apa deloc si nu risc sa se taie crema ) cu 2-3 linguri zahar praf. La untul spumat adaugam treptat crema de mai sus si amestecam in continuare pana la omogenizare.
Asamblare :
Blatul se aseaza in tava in care a copt dupa ce am indepartat hartia de copt si deasupra turnam crema. Peste crema punem dupa preferintele fiecaruia glazura de ciocolata alba sau neagra sau pudram cu cacao. Lasam pana glazura se intareste si apoi putem servi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
nina hirte
28/12/2012 at 20:27ce bun o sa o fac pt revelion,mersi pt reteta va doresc un an plin de bucurii,la multi ani!
Steluta Ghiocela
29/12/2012 at 10:32Suna bine, abia astept s-o incerc. O aveam si eu intre hartiutele mamei dar nu am facut-o inca. Multumesc.
Judita Senchiu
04/06/2013 at 09:17prajitura este foarte buna dar e o bomba calorica
LoredanaCarp
04/06/2013 at 16:41Judita daca mananci doar o bucatica nu e bai, dar daca te scapi la toata tava atunci chiar e o bomba calorica 🙂
ninetta
29/12/2012 at 16:12toata lumea vrea sa o incerce … dar a facut-o cineva? voiam sa aud comentariile si de dupa…
LoredanaCarp
29/12/2012 at 21:07Ninetta dupa cum vezi reteta a fost postata ieri (28 decembrie) …or sa vina si comentarii de cum este, mai tarziu 🙂
Raluca Balogh
14/01/2013 at 13:27Va rog spuneti-mi Ce dimensiuni are tava folosita?
ansoa
20/10/2013 at 19:23tava mare de la aragaz
cris
26/01/2013 at 16:12as avea si eu o intrebare,,,cum spumezi tu untul sau mai bine zis cu ce si cat timp il zbati???multumesc
carmen
21/12/2013 at 21:28daca intelegi mai bine…amesteca bine..pana se face ”spuma”..e ok?
Florina Paun
04/04/2013 at 01:21Buna seara,
Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.
Florina Paun
04/04/2013 at 01:21Buna seara,
Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.
silvia
21/04/2013 at 20:27tava de cit ?ct timp se bat pe baie de abur?
Ionna
23/04/2013 at 12:17Buna ziua! Am auzit de aceasta reteta de la cineva si ma bucur ca am gasit-o asa frumoasa pe acest site. Nu inteleg insa cum trebuie sa spumez galbenusurile cu ciocolata, zaharul si cacaua pe baie de aburi. Cu mixerul pana obtin spuma? Sau cum? Va rog mult sa-mi raspundeti, daca puteti. Vreau sa o fac pentru un eveniment important. Multumesc!
ansoa
20/10/2013 at 19:23mama mea facea aceasta prajitura cu ness, in locul ciocolatei.
silvia
28/04/2013 at 11:21Nu stie nimeni sa raspunda?
LianaFilipas
28/04/2013 at 11:34Silvia am raspuns pe mail desi reteta mi se pare destul de bine explicata. Daca folosesti o tava mai mare blatul si crema vor fi mai inguste daca folosesti o tava mai mica ele vor fi mai inalte . Paste Fericit !
teodora
01/05/2013 at 20:02fac aceasta prajitura si e foarte buna …
lenuta
20/10/2013 at 19:26crema nu iese gretoasa din cauza margarinei?
LoredanaCarp
21/10/2013 at 12:05Lenuta tu poti sa folosest unt cu 82% grasime daca nu iti place margarina .
Miguel01
20/10/2013 at 19:41AS DORI SA STIU CE TAVA TREBUIE SA FOLOSESC,MARIME…?
LoredanaCarp
21/10/2013 at 12:05O tava de 30/40cm
Rozan Otilia
22/10/2013 at 17:59am facut reteta astazi dar mi-a iesit crema mai inchisa la culoare si foarte multa deci am taiat blatul in doua si l-am transformat in tort
la gust foarte bun
Guest
22/10/2013 at 18:01am facut aceasta prajitura astazi dar mi-a iesit cam multa crema deci am taiat blatul in doua si l-am facut un minunat tort .multumesc de reteta
Bocanet Violeta
28/10/2014 at 20:37Sunt super fericita de acest site
andreea
19/04/2016 at 20:37Buna seara! Nu am inteles baterea pe baie marie cu ce se poate realiza! Si cu telul pana devine spuma sau trebuie mixer?! Multumesc
Loredana
27/05/2016 at 10:03Poti folosi telul
Nori
11/04/2018 at 21:25Buna seara.As dori sa imi deschid o patiserie -cofetarie si as avea nevoie de ceva sfaturi.Daca as putea sa va deranjez sa imi scrieti si eu o sa revin cu intrebarile.De obicei nimeni nu prea da sfaturi iar eu as avea nevoie de ajutor.Multumesc.Astept raspuns privat.
Loredana
24/04/2018 at 20:29Din pacate noi nu putem da astfel de sfaturi fiindca nu avem deschisa o asemenea afacere!! Va dorim succes!!