Prajitura Rumba este aproape identica cu prajitura mozaic diferenta intre cele doua prajituri de casa fiind doar un ingredient. Mai exact la aceasta prajitura am folosit stafide, iar la cealalta am folosit visine. Poate va intrebati atunci de ce au aceste prajituri nume diferite ? Preparand ambele prajituri si pe cea cu visine si pe aceasta cu stafide pot sa spun ca la final obtinem o prajitura cu gust diferit. Pana la urma nu conteaza denumirea prajiturii, conteaza de fapt produsul final. Recomand sa incercati prajitura si in aceasta varianta cu siguranta nu veti regreta decizia luata. Daca iubiti vinul as recomanda sa serviti alaturi de aceasta prajitura, seara la lumina lumanarii intr-o ambianta romantica si un pahar cu vin alb dulce. Vinul meu preferat este Franz Reh Late Harvest cu note de stafide primit de la prietenii nostrii Crama Oprisor, iar la final va avea note cu inflexiuni fructate generoase.
Ingrediente blat:
10 albusuri oua
10 linguri zahar
1 cana rahat
1 cana nuca taiata
1 cana stafide
3-4 sticlute esenta de rom sau rom
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
(la ingredientele date folosim o cana de circa 250 ml , la toate ingredientele sa folosim aceeasi masura! )
Ingrediente crema:
10 galbenusuri
1 cana de zahar
250 g margarina Rama (la pachet sau unt)
1 fiola esenta de migdale
Alte ingrediente:
2 foi napolitane
Preparare:
Preparare blat:
Punem stafidele in cana si deasupra turnam sticlutele cu esenta de rom sau de ce nu chiar rom, si lasam la inmuiat pentru circa 30 minute. Astfel inmuiate stafidele vor da prajiturii un gust deosebit. Nuca o vom praji inainte intr-o tigaie apoi o vom taia felii.
Dupa ce am facut aceste pregatiri ne apucam sa preparam blatul prajiturii. Albusurile se spumeaza cu zaharul, dupa care adaugam rahatul taiat cubulete mai mici, stafidele pe care le scurgem de rom, si nuca prajita si taiata apoi treptat incorporam faina si 1/2 plic praf de copt. Dam blatul astfel pregatit la cuptorul incalzit si il coacem. Facem proba cu scobitoare si cand nu se mai prinde de ea aluatul deloc inseamna ca blatul e copt. Se scoate din cuptor si lasam la racit.
Prepararea cremei:
Cele 10 galbenusuri se spumeaza cu zaharul si fiola de migdale deasupra pe baie de aburi pana se ingroase . Lasam crema la racit si intre timp spumam margarina (untul) cu o lingura de zahar pudra. Cand crema e rece o adaugam treptat la margarina spumata si continuam sa spumam pana la omogenizare.
Asamblare prajitura:
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema. Asezam deasupra blatul pe care l-am copt si deasupra lui asezam restul de crema. Asezam cealalta foaie de napolitana peste crema si lasam la rece pentru cateva ore. Putem orna cu ciocolata topita daca dorim foaia de napolitana. Se portioneaza in patrate sau romburi si prajitura de casa poate fi servita !
Comentarii recente
mia
02/01/2013 at 16:44Este o prajitura pe care o fac de ani buni si care e foarte buna,parca mai buna dupace sta o zi ,doua!Nu este reteta identica,ingredientele sint aceleas doar cantitatile difera!
PM
15/12/2015 at 23:02Vaaai de cand o cautam !! Am mancat la o nunta si mi-a placut foaaarte mult . Multumesc !
Alexutzu Joacă
18/07/2017 at 21:42Salut Mersi pentru rețetă!!!
Liana Liana
14/09/2017 at 22:09Cu placere!