Prajitura Semiluna- prajitura cu nuca
Uite ca se poate ca si prajitura Semiluna-prajitura copilariei, sa fie pregatita cu indulcitorul natural Green Sugar.
Eliminand zaharul si inlocuindu-l cu Green Sugar am facut ca aceasta prajitura sa fie cu mult mai putin calorica dar si mai sanatoasa.
Asa ca dragilor, o puteti savura de sarbatori fara a va gandi ca veti avea probleme cu greutatea.
Chiar si cei ce au diabet o pot degusta fara probleme.
Prajitura Semiluna-Ingrediente
4 oua
150 g indulcitor natural Green Sugar
120 ml ulei
160 g faina
50 g nuca macinat
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
100 g nuca macinata pentru deasupra
Prajitura Semiluna-Mod de preparare
Tapetam tava (30/22cm) cu hartie de copt si incalzim cuptorul.
Ouale intregi se mizeaza impreuna cu sarea si indulcitorul Green Sugar pana isi maresc volumul.
Se adauga uleiul in fir si se continua mixarea pana ce il incorporam pe tot.
Faina cernuta amestecata cu nuca macianta si praful de copt se adauga peste compozitia de ou si se incorporeaza.
Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara deasupra nuca macinata.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit-160 gr C timp de 30 de min.
Daca nu sunteti siguri ca e gata , puteti face testul cu scobitoarea.
Se las sa se raceasca apoi se taie in forma de semiluna cu ajutorul unui pahar.
Optional se pudreaza cu putin indulcitor ce in prealabil l-am rasnit in masina de cafea.
Sugestie:
Pentru cei ce nu au la indemana indulcitor, prajitura poate fi facuta si cu zahar, cantitatea fiind aceiasi.
Comentarii recente
ana prisecaru
18/12/2015 at 16:21Se poate inlocui cu zahar indulcitorul?