Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Silvia

Prajitura Silvia 

Prajitura Silvia este o prajitura pe cat de simpla ,pe atat de buna. Este o reteta de prajitura  preluata de la vecina mea de unde ii vine de altfel si numele. Aceasta prajitura isi are originile pe la Prajitura Fanta care a fost modificata putin mai mult. Noi va recomandam sa incercati si aceasta Prajitura Silvia si asteptam ca de fiecare data impresiile voastre. Daca si preparati prajitura va rugam sa ne trimiteti o imagine cu produsul finit sa o putem publica in site. La finalul fiecarei retete veti gasi un anunt unde daca dati click acesta va duce direct spre formularul unde puteti incarca imaginea prajiturii sau produsului incercat de voi din retetele propuse de noi . Va asteptam cu drag sa impartasiti cu noi reusitele voastre in ale bucataritului. Pana atunci va lasam sa savurati prajitura alaturi de o ceasca cu cafea.

Ingrediente Prajitura Silvia:

  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 150 g nuca prajita si macinata amestecata cu 50 g zahar tos si coaja razuita de la o lamaie

Preparare Prajitura Silvia:

Galbenusurile de ou se spumeaza cu 6 linguri de zahar apoi se adauga la compozitia spumata cele 6 linguri cu ulei. Se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile de oua se spumeaza cu 1 praf de sare apoi se adauga treptat la compozitia de galbenusuri amestecand usor pana la omegenizare. Amestecam cele 6 linguri de faina cu 1 lingura de cacao si praful de copt si o adaugam treptat la compozitia de oua. Se incorporeaza toata faina pana la omogenizare apoi compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt (tava folosita are dimensiune de 30cm x 25 cm) si desupra presaram nuca macinata amestecata cu zahar tos si in care punem si coaja razuita de la o lamaie. Se da tava cu compozitia de prajitura la cuptorul preincalzit in prealabil. Prajitura este coapta atunci cand facem proba cu scobitoarea si aluatul nu se prinde de scobitoare. Scoatem prajitura din cuptor o lasam putin sa raceasca apoi o pudram cu zahar praf sau daca doriti puteti glasa prajitura cu ciocolata topita. Am preferat sa pudrez prajitura cu zahar praf in care am pus si un pachetel de vanilie.

Prajitura Silvia

Pofta Buna !

 

Comentarii recente

  • LianaFilipas

    13/02/2013 at 00:45

    Chiar ca este gustoasa si simplu de preparat aceasta prajitura Silvia 🙂 , Lucica Lazar ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram