Blatul :
8 oua
200 gr faina
200 gr zahar
50 gr nuci macinate
1 lingura cacao
100 ml esenta rom
1 plic praf de copt
Crema :
4 galbenusuri
100 gr zahar
2 budingi vanilie
1 l lapte
1 lingura cacao
100 gr nuca
100 gr stafide
1 plic zahar vanilat
Preparare Blat : Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao . Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt.
Preparare crema:
Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci . Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide si nucile taiate .
Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste , cu o lingura se rup „galuste ” care se aseaza pe farfurie , se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca . Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite , specificul ei fiind forma de galuste rupte cu lingura(polonic mic) .
Comentarii recente
Ginette
24/07/2008 at 09:15Ce haioasa e prajiturica!
Leila
24/07/2008 at 09:29Daaa 🙂 si foarte gustoasa . Pupice
Adriana
12/09/2013 at 19:20Unde se pun cele 100g de nuci din ingredientele date la crema?
De altfel cred ca e grozava!
LianaFilipas
12/09/2013 at 21:11Adriana, ai dreptate in reteta am uitat sa specific dar acum corectez. Se pune in a 3-a parte de crema impreuna cu restul de stafide . Multumesc pentru atentionare