Prajitura Tavalita cu cocos, sau prajitura Lamington este o prajitura fina cu blat cu miere tras prin glazura de ciocolata. Este o reteta veche preluata de la mama mea care o pregatea des mai ales de sarbatori. Ea spunea acestei prajituri , cuburi trase prin glazura de ciocolata.
Prajitura Tavalita cu cocos – Ingrediente Blat
250 g zahar
2 oua
100 g unt
3 linguri miere albine
380 g faina
1 plic praf de copt
100 ml lapte
Prajitura Tavalita cu cocos – Ingrediente glazura
300 g zahar
250 g unt
4 linguri cacao
15 linguri lapte
Pentru ornat : nuca de cocos, sau nuci macinate
Preparare Blat – Prajitura Tavalita cu cocos
Cele 250 gr zahar se amesteca cu 2 oua,100 g unt, 3 linguri miere de albine topita si 100 ml lapte. La aceasta compozitie adaugam 380 g faina si 1 plic praf de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt turnam compozitia in ea si o dam la cuptorul preincalzit.
Se tine la cuptor initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi focul se reduce la minim. Se face proba cu scobitoarea si daca pe ea nu ramane aluat atunci blatul este copt.
Se scoate de la cuptor si se lasa la racit.Se va taia blatul in patrate de ce marime doriti.
Preparare glazura – Prajitura Tavalita cu cocos
Intr-un vas punem 300 g zahar, 4 linguri cacao, 15 linguri lapte si punem totul la foc pana se topeste ,apoi adaugam 250 g unt si tinem la fiert pana se topeste si se formeaza un fel de sirop.
Trebuie tinut la foc mic sa nu se intareasca atata timp cat avem de tavalit prin el bucatile de blat.
Bucatile de blat le dam prin glazura fierbinte apoi le tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata ( daca le dati prin nuca macinata , va recomand sa prajiti inainte nucile).
Alte retete cu prajituri delicioase gasiti dand clic pe titlul din imagini.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!