Prajitura Tosca este una din preferatele copiilor mei. Desi am pregatit-o de multe ori, abia acum am reusit sa o postez in blog. Prajitura Tosca este o prajitura usor de pregatit, cu ingrediente simple la indemana oricui.Daca o veti pregati cu siguranta va veti indragosti de ea!!
Ingrediente Prajitura Tosca
Blat
8 albusuri
150 g mac
200g zahar
4 linguri de faina
un praf de copt(10 g)
Crema
8 galbenusuri
200 g zahar
700 ml lapte
100 g amidon
300 g unt
un baton vanile /esenta vanilie
Decor
25 biscuiti
200 ml sirop de cafea(apa, zahar si cafea solubila)
200 g glazura de ciocolata.
Mod de preparare Prajitura Tosca
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu zaharul iar galbenusurile le lasam deoparte pentru crema.
Peste albusurile batute adaugam semintele de mac , incorporam usor dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia de blat intr-o tava (20/35 cm cu aproximatie) , tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25min la foc potrivit ( la cel electric cred ca undeva pe la 180 grade C) .
Cat blatul sta la cuptor pregatim crema.
Galbenusurile ramase se amesteca bine cu zaharul si, amidonul si se subtiaza cu putin lapte rece.
Restul de lapte sa pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau un ceaunel, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si batonul in sine .
Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si il turnam peste compozitia de ou amestecand continuu.
Compozitia rezultata o turnam din nou in vas si fierbem amestecand pana ce se ingroasa.Lasam la racorit dupa care incorporam in ea untul la temperature camerei cu ajutorul mixerului.
Peste blatul copt si racit intindem crema, punem deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu siropul de cafea. Dupa ce siropul a patruns in biscuiti glasam prajitura cu glazura de ciocolata
Inainte de a fi portionata se tine la rece timp de 4-5 ore sau de seara pana dimineata.
Nota:
Eu am folosit o glazura de ciocolata de la dr.oetker .Am topit continutul plicurilor punandu-le intr-un vas cu apa fierbinte.
Voi puteti folosi si ciocolata obisnuita 200 g pe care o topiti impreuna cu 100 ml frisca si un cubulet de unt.Cand devine fluida(fara a da in fiert) o turnati peste prajitura .
Prajitura am montat-o intr-un cadru metalic detasabil , dar o puteti monta si in tava in care ati copt blatul.
Comentarii recente
Groza Andreea
15/03/2013 at 18:20este delicioasa:D
Groza Andreea
15/03/2013 at 18:20este delicioasa:D
Mihai
10/04/2013 at 15:15cand pui laptele fierbinte peste galbenusuri nu se face omleta?
Mihai
10/04/2013 at 15:15cand pui laptele fierbinte peste galbenusuri nu se face omleta?
Mihai
10/04/2013 at 15:15cand pui laptele fierbinte peste galbenusuri nu se face omleta?
LoredanaCarp
10/04/2013 at 22:38Laptele fierbinte nu se pune numai peste galbenusuri .Daca citeai reteta ai fi vazut ca am scris „Galbenusurile ramase se amesteca bine cu zaharul si, amidonul si se subtiaza cu putin lapte rece…….Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si il turnam peste compozitia de ou amestecand continuu.”
Alexandra Bratu
19/04/2014 at 09:18po t sa foloesc amoniu in loc de amidon ?
bucatareselevesele
19/04/2014 at 09:35Amoniul este una si amidonul este alceva. Daca nu ai amidon poti folosi faina . In cazul dat in locul de 100 g amidon pui 7-8 linguri faina.
Maria
06/03/2016 at 21:35Macul se pune așa sau se da pe mașină?
Loredana
22/03/2016 at 21:06Eu nu l-am dat prin masina .