Prajitura Trandafirul Negru este o prajitura foarte buna si aspectuoasa cu care iti poti impresiona musafirii.
Desi la prima vedere pare a fi complicata nu este asa. Aceasta prajitura am transformat-o in urma cu ceva timp in tort, Tort Trandafirul Negru care la randul sau a fost apreciat.
Ingrediente Foi Prajitura Trandafirul Negru
300 g faina
50 g margarina Rama cub (sau unt)
150 zahar
1 ou
½ plic praf de copt
2-3 linguri smantana (cat ia aluatul)
Ingrediente Umplutura foi
100 g mac macinat
100 g faina
50 g margarina Rama cub (sau unt)
125 g zahar pudra
100 ml lapte
coaja razuita de la o lamaie
1 mar razuit
½ pachet praf de copt
Ingrediente Crema Prajitura Trandafirul Negru
750 ml lapte
2 pachete budinca de vanilie
125 g margarina Rama cub (sau unt)
125 g zahar
Alte ingrediente Prajitura Trandafirul Negru
200 g Ciocolata de menaj alba
tava de 27cm x 17cm
Preparare Foi Prajitura Trandafirul
Se amesteca faina cu margarina, zaharul, praf de copt la care se adauga oul intreg si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat omogen si elastic.
Aluatul obtinut se imparte in 5 parti egale. Din doua parti coacem 2 foi pe dosul tavii. Dupa ce le-am copt trecem mai departe la urmatoarele 3 parti de aluat ramase.
Pregatim umplutura pentru restul de aluat.
Preparare Umplutura :
Macul macinat, faina, praful de copt, coaja de lamaie, zaharul si marul razuit se amesteca cu 100 ml lapte. Umplutura se imparte in trei parti egale.Cele 3 parti de aluaturi se intind la marimea tavii folosite si umplem cu cate o parte de umplutura de mac.
Fiecare foaie se va rula si aseza in interiorul tavii tapetate cu hartie de copt.Rulourile astfel umplute le impungem ici colo cu varful furculitei. Se pun in cuptorul cald la copt. In timpul coacerii ele se vor lipi si le vom lasa asa lipite.
Preparare Crema Prajitura Trandafirul Negru
Cele 2 plicuri de budinca, zaharul si laptele se amesteca apoi se fierbe pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este complet racit adaugam la crema 125 g margarina Rama cub (sau unt) si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza.
Asamblare Prajitura Trandafirul Negru
In tava(am folosit o tava de 27×17 cm) in care am copt foile umplute asezam una din foile coapte. Peste prima foaie punem jumatate din cantitatea de crema rezultata. Peste crema punem rulourile umplute(avem grija sa nu se despinda una de alta)si deasupra lor punem restul de crema. Se acopera cu foaia ramasa peste care vom pune glazura de ciocolata.
Pofta Buna !
Comentarii recente
vali
05/01/2016 at 19:37Deasupra e glazura neagra de ciocolata–-asa e in foto–-in reteta scrie doar de cea alba