Va prezentam o prajitura de casa simpla si gustoasa, prajitura valurile Dunarii. Este o prajitura buna , pot spune cea mai buna prajitura pe care am gustat-o pana acum ! Aceasta prajitura nu este complicat de preparat. Chiar si un novice in ale bucataritului poate sa o prepare si sa puna pe masa o prajitura festiva si gustoasa. Aceasta prajitura o recomandam sa o incercati de sarbatori. Cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta ! Va mai recomandam si prajitura Zserbo , prajitura Manyka, prajitura Szarah Bernath, prajitura cu cocos si bezea, si daca doriti mai multe retete va recomandam sa rasfoiti dand click pe Torturi si prajituri sectiunea cu multe torturi si prajituri de casa preparate de noi.
Ingrediente ptr. aluat :
250 g margarina Rama cub(sau unt)
250 g zahar
7 oua
200 g faina
1 praf de copt
3 linguri de samburi de migdale decojite si taiate marunt(optional)
2 linguri de cacao
350- 400 g visine fara samburi(din compot)
Ingrediente ptr crema :
250 g margarina Rama cub(sau unt)
2 plicuri budinci de nuca de cocos (vanilie)
500 ml lapte
10 linguri zahar
1 esenta vanilie(sau 1 plic zahar vanilat)
Ptr. ornat :
200 g ciocolata neagra de menaj
40 g unt
2-3 linguri lapte
Preparare :
Aluat : Cu mixerul la viteza mare spumam margarina cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Omogenizam totul cu mixerul si cantitatea rezultata se imparte in doua .
In prima jumatate adaugam samburii de migdale decojite si taiate (este optional adaugarea lor , si fara prajitura este la fel de buna) ,iar in cealalta jumatate de aluat punem 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am punem hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava prima data blatul alb si peste turnam blatul maro niveland cu grija acest strat peste cel alb. Deasupra asezam visinele care le lasam inainte la scurs .
Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema : Cele 2 plicuri de budinca se amestecam cu 10 linguri zahar, adaugam treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Margarina se spumeaza cu 2 linguri de zahar pudra se adauga si zaharul vanilat si cand budinca e bine racita se adauga la margarina treptat continuand sa spumam cu mixerul compozitia. Cand crema este omogena o turnam deasupra blatului racit in tava in care am copt-o ( inainte sa turnam crema peste blat indicat ar fi sa indepartam hartia de copt)
Glazura :
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pun la topit pe baie de aburi impreuna cu 2-3 ;inguri lapte si cand e topita adaugam margarina sau untul. Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.
Lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete si se poate servi.
Comentarii recente
disqus_9vOOUGxEy7
19/12/2012 at 16:12Cu ce as putea inlocui visinele si sa aiba cam acelasi efect?
LoredanaCarp
08/07/2013 at 12:48poti folosi visine din compot sau cirese
marcu
08/07/2013 at 00:33voiam sa intreb, blatul iese destul de tare ca vad ca nu are lapte sa curga in tava…cum se intinde, cu sucitorul?
LoredanaCarp
08/07/2013 at 12:47Iese asa cum trebuie , tu trebuie sa aiba lapte ca sa curga 🙂
Geta Bruma
31/10/2013 at 22:30este f buna,ms pt retete