Prajitura vanilata cu mascarpone
Daca vreti sa faceti o prajitura in doar doua ore va recomand aceasta prajitura vanilata cu mascarpone. Zic doua ore cu tot cu timpul de racire a blatului si siropului, fiindca altfel e gata mult mai repede.
Nu e multa bataie de cap iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Nu mai spun ca obtineti o prajitura destul de mare dar la cat e de buna cu siguranta va fi devorata pana la ultima felie.
Prajitura vanilata cu mascarpone-Ingrediente
Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 linguri cacao neagra
esenta de vanilie
Crema
4 galbenusuri
250 g zahar
500 ml frisca
250 g mascarpone
2 fiole esenta de vanilie
10 gr gelatina
Sirop
150 g zahar
400 ml apa
3 plicuri cappuccino
Prajitura vanilata cu mascarpone-Mod de preparare
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.
Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare apoi se incorporeaza faina si cacao ce au fost cernute in prealabil.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu peretii detasabili cu dimensiunea de (25/38 cm ), se toarna compozitia si se coace in cuptor preincalzit la 180 grade C timp de 30-35 min (faceti testul cu scobitoarea) .
Cat timp blatul e in cuptor, fierbem apa cu zaharul si dizolvam in ea pliculetele de cappuccino.
Lasam sa se raceasca.
Cand blatul si siropul stau la racit, incepem sa pregatim crema.
Cum pregatim crema de mascarpone
Intai punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa , amestecand continuu pana ce incep sa se spumeze si capata o culoare galbui pal.
Se da deoparte, se adauga peste galbenusurile calde gelatina hidratata si se amesteca pana ce se dizolva complet.
Cand compozitia de ou s-a temperat adaugam crema de branza mascarpone, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza bine.
Turnam compozitia rezultata peste frisca batuta omogenizam, dupa care trecem imediat la asamblarea prajiturii.
Prajitura se monteaza in forma in care am copt blatul.
Prajitura vanilata cu mascarpone-Asamblare
Taiem blatul in doua foi, asezam prima foaie in tava o insiropam, turnam jumatate din crema, asezam si cea de a doua foaie, o insiropam usor si intindem deasupra restul de crema.
Facem un model cu furculita sau piaptanul de bucatarie, cernem deasupra cacao si dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.
Se indeparteaza peretii tavii si se portioneaza dupa preferinta.
Comentarii recente
Laura
19/07/2014 at 22:12se poate folosi folie alimentara daca nu am tava dreptungiulara cu peretii detasabili?
Redi
31/08/2015 at 21:08arata super
Bulai
20/01/2016 at 20:18Foarte foarte buna ,super!
Loredana
04/02/2016 at 20:52Intradevar e tare buna!! Multumim!!
Maria
03/05/2017 at 14:22Delicioasa!
Loredana
13/05/2017 at 16:19Multumesc mult !! :*
ionica
30/12/2017 at 23:48este super buna, dar eu nu am.folosit nici jumatate din sirop…este prea mult, si blatul nu este asa mare. si nu inteleg de ce creste asa frumos, apoi scade? va multumesc!!!
Loredana
06/01/2018 at 21:05Cantitatea de sirop variaza in functe de cat de insiropat ti-l doresti. Blatul nu trebuie sa fie prea gros…nu prea inteleg cum adica scade ?