Cea de-a opta reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro
Mod de preparare
Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de galbenusuri .Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar.Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit dupa care le glasam cu zaharul caramel stins cu putina apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina sau unt)asezam Naty una langa alta, punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .Imbracam cu putina crema si presaram deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Nota: Puteti inlocui margarina cu unt 82%grasime , iar in locul budincii la plic puteti pregati o budinca de casa.
Comentarii recente
maria mihalache
27/12/2010 at 20:06Pe cat de frumoasa pe atat de delicioasa.
Sarbatori de iarna cu sanatate si liniste sufleteasca!
vichi
28/12/2010 at 12:10Ce bine arata ,mai ca as lua o bucatica.Ce dimensiuni are tava in care coci blatul?Un An Nou cu bucurii si sanatate va doresc.
Raluca
30/12/2010 at 00:09Am ajuns pe blogul tau de pe Prajituria si ce revelatie minunata a fost! Ai niste retete delicioase si sunt foarte usor de urmat :-p
OANA
19/10/2011 at 05:14ARATA SUPER PRAJITURICA ASTA , O SA O INCERC SI EU CAT DE CURAND
Lory
19/10/2011 at 20:40Oana trebuie sa ma laud ca prajitura asta este inventata de mine 😀 de la continut pana la titlu :)).
E foarte buna !!Garantez!!
Stella
06/01/2016 at 12:19Buna!as vrea sa te intreb daca se pune praf de copt la foi?sincer nu prea ma pricep la prajituri.Multumesc mult
Loredana
06/01/2016 at 17:00Buna,
Nu, nu se pune praf de copt la foi.
Stella
06/01/2016 at 18:09Multumesc mult!
ralu
24/01/2012 at 16:55nu vad diferenta intre cele doua vieneza postate. in rest e super. am incercat-o
Lory
24/01/2012 at 21:21Ralu nici nu exista diferenta :).Aceasta reteta face parte dintr-o colaboarare cu Rama in care noi trebuia sa refacem 10 din cele mai bune prajituri de-ale noastre care sa contina acest produs.De asta am refacut-o si am postat-o din nou :)fiindca astea erau cerintele 🙂
Anonymous
28/01/2012 at 19:16Ce dimensiuni are tava?
Lory
28/01/2012 at 22:52tava are 25/38 cm
Anonymous
10/02/2012 at 16:19cum se face zaharul caramel?
Anonymous
29/03/2012 at 22:06mai cauta si tu ,nu astepta mura in gura
Anonymous
11/04/2012 at 10:36pare a fi superrr,am sa o fac de Paste…pupici
tatiana
26/04/2013 at 06:59prajitura iesa exact ca in poze, dar trebuie redusa cantitatea de zahar, este foarte dulce
Loredana
17/07/2014 at 14:59O poti face si cu mai putin zahar .
ciolacu cornelia
28/12/2015 at 21:06pt a fii sigura ca iti ies blaturile egale se pot face 2 foi din 4 oua?………a incercat cineva si varianta asta?
ciolacu cornelia
28/12/2015 at 21:07scuze……reformulez……2 foi din 8 oua….practic 4 oua la o foaie dar pregatite separat
Loredana
28/12/2015 at 22:56Da, poti face foile separat , fiecare din cate 4 oua….dar muncesti mai mult.
Nicoleta
06/04/2022 at 19:19Bună seara! Am făcut această prăjitură in urmă cu câțiva ani și ne-a placut mult…. în special fiicei . Am rugămintea să-mi spuneți dacă la zaharul caramel pun jumatate din cantitaitea de zahar pun tot 100ml de apa ? Mulțumesc!
Loredana
08/04/2022 at 11:46Buna, logic ca nu, daca cantitatea de zahar ce o folositi este mai mica, atunci si cantitatea de apa trebuie micsorata, apoi iese prea apos.
ciolacu cornelia
29/12/2015 at 19:22multumesc frumos pt raspuns….pt inceput cred ca voi incerca varianta propusa din 7 oua si voi incerca sa aproximez cit pot de bine cantitatea pt foi..
Vio
18/12/2021 at 19:20Bună seara ,doresc sa știu dacă untul se pune când compoziția de cremă este caldă, sau se pune treptat după ce s-a răcit??Vă mulțumesc frumos!!
Loredana
16/01/2022 at 16:09Untul/margarina se pune cat crema este calda, dar nu fierbinte.
Viorica
25/12/2022 at 15:39Am pregatit-o anul asta, pentru Crăciun. Iese foarte mare, (am făcut varianta cu doua foi din câte 4 oua fiecare) am împărțit-o in doua și le-am dat o jumătate la niște prieteni. Păcat ca nu pot sa pun poze. Contrastul între vanilie, ciocolata și caramel îți intra pe ochi și gustul îți încălzește sufletul; prietenii m-au sunat sa-mi mulțumească și sa ma felicite pentru prăjitura. Cel mai încântat a fost soțul meu, cu “exquisita” lui după fiecare lingurița. Și eu, in al șaptelea cer.
Mulțumesc bucătăreselor vesele!
Liana Liana
26/12/2022 at 11:28Cu mare drag, Viorica!
Loredana
04/01/2023 at 18:15Ce ma bucur ca ati incercat-o si ca v-a placut. Da, e o prajitura destul de mare, da se pare ca ati gasit rezolvarea…ati mai facut si pe altii fericiti <3
Multumim si noi !!