Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura vieneza

 

prajitura-vieneza
Cea de-a opta reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi
7 oua
7 lg faina
7 lg zahar
300 gr rulouri umplute
Crema
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
12 lg zahar
esenta de vanilie
1/2 pac margarina Rama
Zahar caramel
300 gr zahar
100ml apa
decor
ciocolata rasa
Mod de preparare

Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de galbenusuri .Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar.Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit dupa care le glasam cu zaharul caramel stins cu putina apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina sau unt)asezam Naty una langa alta, punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .Imbracam cu putina crema si presaram deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Nota: Puteti inlocui margarina cu unt 82%grasime , iar in locul budincii la plic puteti pregati o budinca de casa. 





Comentarii recente

  • maria mihalache

    27/12/2010 at 20:06

    Pe cat de frumoasa pe atat de delicioasa.
    Sarbatori de iarna cu sanatate si liniste sufleteasca!

  • vichi

    28/12/2010 at 12:10

    Ce bine arata ,mai ca as lua o bucatica.Ce dimensiuni are tava in care coci blatul?Un An Nou cu bucurii si sanatate va doresc.

  • Raluca

    30/12/2010 at 00:09

    Am ajuns pe blogul tau de pe Prajituria si ce revelatie minunata a fost! Ai niste retete delicioase si sunt foarte usor de urmat :-p

  • OANA

    19/10/2011 at 05:14

    ARATA SUPER PRAJITURICA ASTA , O SA O INCERC SI EU CAT DE CURAND

  • Lory

    19/10/2011 at 20:40

    Oana trebuie sa ma laud ca prajitura asta este inventata de mine 😀 de la continut pana la titlu :)).
    E foarte buna !!Garantez!!

  • ralu

    24/01/2012 at 16:55

    nu vad diferenta intre cele doua vieneza postate. in rest e super. am incercat-o

    • Lory

      24/01/2012 at 21:21

      Ralu nici nu exista diferenta :).Aceasta reteta face parte dintr-o colaboarare cu Rama in care noi trebuia sa refacem 10 din cele mai bune prajituri de-ale noastre care sa contina acest produs.De asta am refacut-o si am postat-o din nou :)fiindca astea erau cerintele 🙂

  • Anonymous

    28/01/2012 at 19:16

    Ce dimensiuni are tava?

  • Anonymous

    11/04/2012 at 10:36

    pare a fi superrr,am sa o fac de Paste…pupici

  • tatiana

    26/04/2013 at 06:59

    prajitura iesa exact ca in poze, dar trebuie redusa cantitatea de zahar, este foarte dulce

  • ciolacu cornelia

    28/12/2015 at 21:06

    pt a fii sigura ca iti ies blaturile egale se pot face 2 foi din 4 oua?………a incercat cineva si varianta asta?

  • ciolacu cornelia

    28/12/2015 at 21:07

    scuze……reformulez……2 foi din 8 oua….practic 4 oua la o foaie dar pregatite separat

    • Loredana

      28/12/2015 at 22:56

      Da, poti face foile separat , fiecare din cate 4 oua….dar muncesti mai mult.

    • Nicoleta

      06/04/2022 at 19:19

      Bună seara! Am făcut această prăjitură in urmă cu câțiva ani și ne-a placut mult…. în special fiicei . Am rugămintea să-mi spuneți dacă la zaharul caramel pun jumatate din cantitaitea de zahar pun tot 100ml de apa ? Mulțumesc!

    • Loredana

      08/04/2022 at 11:46

      Buna, logic ca nu, daca cantitatea de zahar ce o folositi este mai mica, atunci si cantitatea de apa trebuie micsorata, apoi iese prea apos.

  • ciolacu cornelia

    29/12/2015 at 19:22

    multumesc frumos pt raspuns….pt inceput cred ca voi incerca varianta propusa din 7 oua si voi incerca sa aproximez cit pot de bine cantitatea pt foi..

  • Vio

    18/12/2021 at 19:20

    Bună seara ,doresc sa știu dacă untul se pune când compoziția de cremă este caldă, sau se pune treptat după ce s-a răcit??Vă mulțumesc frumos!!

  • Viorica

    25/12/2022 at 15:39

    Am pregatit-o anul asta, pentru Crăciun. Iese foarte mare, (am făcut varianta cu doua foi din câte 4 oua fiecare) am împărțit-o in doua și le-am dat o jumătate la niște prieteni. Păcat ca nu pot sa pun poze. Contrastul între vanilie, ciocolata și caramel îți intra pe ochi și gustul îți încălzește sufletul; prietenii m-au sunat sa-mi mulțumească și sa ma felicite pentru prăjitura. Cel mai încântat a fost soțul meu, cu “exquisita” lui după fiecare lingurița. Și eu, in al șaptelea cer.
    Mulțumesc bucătăreselor vesele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram