Ingrediente foi:
150 ml lapte,
20 g drojdie proaspata,
1 lingurita zahar,
1 praf de sare,
80 g zahar,
500 g faina,
3 oua,
150 g unt sau margarina (eu am folosit 80 g untura)
Ingrediente umplutura:
1.5 kg mere,
300 g nuca macinata,
150 g zahar pudra,
300 g dulceata de caise sau piersici,
Preparare foi:
Incalzim usor 150 ml lapte la care adaugam 1 praf de sare, 1 lingurita de zahar. Dizolvam si drojdia in laptele caldut si lasam sa dospeasca aceasta maia putin. La 500 g faina adaugam 150 g unt sau margarina (eu am adaugat 80 g untura), 80 g zahar, 3 oua intregi,si maiaua dospita si lucram bine aceste ingrediente pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in 3 bucati egale ,le acoperim cu un prosop si le lasam la odihna pana preparam cele necesare pentru umplutura.
Preparare umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Le stoarcem cu mana si apoi le amestecam cu 300 g nuca macinata ,150 g zahar pudra si 300 g dulceata.
Asamblare:
Intindem bucatile de aluat pe rand in foi de circa 3 mm grosime. Prima foaie intinsa o asezam in tava, pete punem jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie intinsa peste care punem restul de umplutura si deasupra punem ultima foaie pe care o vom intepa pe alocuri cu o furculita. Asezam tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura la flacara medie (dar fiecare isi cunoaste cuptorul mai bine …. ) pana foaia de deasupra e frumos rumenita. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa raceasca dupa care o glasam cu ciocolata topita pe baie de aburi.
Comentarii recente
mirela
22/09/2012 at 14:40Foarte bine arata,yamiii!!!
langmina
22/09/2012 at 15:53Arata nemaipomenit de bine!Felicitari!
Adina
22/09/2012 at 20:08Apetisanta !:)
Salvez reteta !
Burangic Iulia
25/09/2012 at 09:10Simt pana aici savoarea!
Angelica
26/09/2012 at 01:13Doamne cat de bine arata!!!Cat belsug…e plina de mere,asa cum imi place mie:-)
Foarte super e reteta!O fac si io!
Anonymous
03/10/2012 at 22:30felicitari ,,,va multumesc pentru eforturile de a ne da aceste retete ffff bune ….din italia va vizitez pagina in fiecare zi…
Ema
26/01/2013 at 23:37As sugera sa nu se puna albusurile in aluat, iese cam aspru. In res e ok.
Simonablondy Adda
28/10/2013 at 13:55kre este dimensiunea tavii ?mi se pare destul d inalta,si stratul d mere destul d mare,arata suuper,felicitari
Alina Rosca
15/11/2021 at 23:16Fetelor, care este dimensiunea tavii?
Mulțumesc!
Emilia
21/10/2024 at 13:31O prăjitură ușor de făcut, sportiva și foarte gustoasă. O fac de câte ori am ocazia. Apreciată de familie.