Avem si reteta Blat de Tort cu Cacao asa ca a sosit momentul sa publicam si Reteta Blat de Tort Simplu.
Acest blat este unul mai dens perfect pentru torturi cu diferite creme, care suporta bine insiropatul si nu se lasa nici sub greutatea cremei. Iata reteta folosita de mine in ultima vreme la torturi. Ingredientele date se pot folosi la o forma de tort cu diametrul de 24 cm.
Ingrediente Reteta Blat de Tort Simplu:
7 oua
210 g zahar
210 g faina
Cu alte cuvinte la fiecare ou folosit ne trebuie 30 g zahar, 30 g faina. Nimic mai mult, de acum putem pregati blat de 3 oua , sau 5 oua, 2 oua, …. .
Preparare Reteta Blat de Tort Simplu:
Separam albusurile de galbenusuri in vase diferite. La galbenusuri adaugam zaharul si il frecam cu mixerul pana acesta se ingroase si isi schimba culoarea(inseamna ca zaharul este topit). Albusurile se bat spuma. Galbenusurile frecate se adauga la albusurile batute si se amesteca usor de sus in jos.
Intr-o sita punem faina necesara si cate putin scuturam peste compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina.
Forma de tort detasabila eu o tapetez cu hartie de copt in felul urmator. Detasez partea de jos a formei, asez peste hartia de copt si apoi o prind inapoi. Rup hartia pe langa forma de jur imprejur din exterior(astfel hartia sta frumos intinsa pe fundul formei). Tot din hartie de copt fac un guler care este mai inalt decat forma si o pun in interiorul formei in asa fel incat sa formeze un cerc inchis.
Aranjez frumos acest guler pe interior si torn in forma astfel pregatita compozitia de blat.
Punem forma in cuptorul preincalzit si coacem blatul la 200 grade celsius pana devine frumos aurie. Facem proba cu scobitoarea si daca scobitoarea ramane curata dupa ce am intepat blatul inseamna ca acesta este copt si se poate scoate din cuptor. Lasam cateva secunde la racorit dupa care desfacem forma si indepartam hartia de copt si asezam blatul pe o alta hartie de copt curata.
Cand este complet racit blatul se poate taia in doua sau trei dupa trebuinta.
Sa aveti Spor !!!!
Comentarii recente
lidia
07/08/2016 at 14:35Super. L-am testat. Cel mai bun si usor de facut.