In urma cu ceva timp am scris Reteta Foi Cremsnit, asa ca a sosit si vremea sa postez Reteta Crema Cremsnit preparata in casa.
Cremsnitul din comert are un gust neutru ca toate prajiturile din ziua de azi ce se comercializeaza in cofetarii si din aceste motive prefer sa pregatesc atat foile cat si crema de Cremsnit. Nimic nu se compara cu o prajitura buna de casa!
Ingrediente Crema Cremsnit :
6 oua
4 linguri faina
1 l lapte
5 linguri zahar
4-5 plicuri zahar vanilat
1 cana zahar (cana este de 250 ml)
200 ml frisca (optional)
Reteta Crema Cremsnit
Preparare Crema Cremsnit:
Intr-un vas punem faina, zaharul vanilat, 5 linguri zahar, galbenusurile le amestecam adaugand treptat laptele rece.
Punem la fiert pana se ingroase. Intre timp albusurile se bat spuma cu 1 cana de zahar. La crema de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si continuam sa fierbem totul amestecand usor pana se omogenizeaza cele doua creme (timp de 2-3 minute).
Crema se va turna calda peste foi. (O foaie se pune in interiorul tavii si peste turnam crema de cremsnit, deasupra asezam foaia ramasa.
PS: Uneori las crema sa raceasca si adaug la ea 200 ml frisca batuta si apoi torn crema peste foaie.
Spor la prajiturit!
Comentarii recente
stefan doina
08/11/2015 at 17:46Eu la crema de vanilie pun si 1 pachet de unt, aici vad ca nu se pune deloc….
Liana Liana
21/11/2015 at 18:53Nu punem unt la crema de cremsnit. Incearca fara , Stefania.
Mihaela
29/11/2015 at 13:54Am testat reteta este buna, dar dupa parerea mea cred ca este mult prea dulce ar merge doar cu treisferturi cana de zahar.O sa incerc data viitoare.
Liana Liana
29/11/2015 at 23:02Cantitatea de Zahar se poate adapta dupa gustul fiecaruia.
Mihaela
24/01/2016 at 13:09Cum adaug Frisca? Daca las crema la racit nu se intareste? Plaza help
Loredana
04/02/2016 at 20:51Nu se intareste intrata cat sa nu poata fi incorporata frisca
Carmencita
25/11/2016 at 19:14Eu pun in crema inca fierbinte luata de pe foc albusul de la cele 6 oua , batute cu 1/2 din cantitatea de zahar , restul de zahar il pun in crema fiarta .Merita sa incercati crema de vanilie este foarte aerata si pufoasa !
Moni
28/12/2021 at 13:30Albușurile bătute spuma se încorporează in crema de gălbenușuri și se mai lasă pe foc sa fiarbă?
Liana Liana
02/01/2022 at 13:59Da se mai lasa sa fiarba inca aproximativ 2-3 minute. Scuze acum am observat mesajul din pacate.
Gabriela Aurora
31/12/2016 at 21:35Este foarte buna , as putea spune cea mai buna.Am facut-o fara frisca. Multumim pt.reteta.
Liana Liana
26/01/2017 at 09:50Cu mare drag !
Ramona
30/12/2017 at 18:20Daca pun mai multe albusuri , ce se poate intampla?
Marina
11/09/2018 at 09:29Nimic, eu pun mai multe albușuri.
Că sa fiu sigură că se intareste adaug și două pliculețe de gelatina.
Este delicioasa!
Mihaela Gheorghiu
18/04/2020 at 15:36Am respectat toti pasii. Si nu imi place ce a iesit. Era mai bine, cred, daca nu puneam spuma de albus. Până acum puneam unt, la temperatura camerei si era ok. Acum, nu! Nu îmi place!
Liana Liana
11/05/2020 at 12:12Daca respectati intocmai reteta sigur crema ar fi iesit! Sunt sigura ca ceva nu ati facut conform retetei! Zi frumoasa!
Elena
06/01/2023 at 16:29Conform rețetei ,a făcut ravagii …cremoasă,aromata și gustoasa….mulțumesc ptr rețeta ,o seara frumoasa
Liana Liana
10/01/2023 at 11:51Cu mare drag, Elena.
Elena Herrmann
06/01/2023 at 16:32Conform rețetei …a făcut ravagii…cremos , aromat și gustos …mulțumiri ptr rețeta 🤗
Liana Liana
10/01/2023 at 11:50Ma bucur ca a fost pe placul vostru.