Bucataresele Vesele azi va prezinta o rulada cu branza si mandarine glasata in ciocolata ce este usor de preparat, rapida si aspectuoasa. Aceata rulada cu branza este foarte usor de preparat si combinatia de branza si mandarine este una de exceptie. Cu rulada cu branza si mandarine puteti sa va asteptati musafirii care vor fi incantati si nu vor pleca de la voi pana nu vor obtine aceasta reteta de prajitura de casa. In aceasta rulada cu branza puteti pune daca va este pe plac in locul mandarinelor , banane. Rezultatul va fi la fel de bun. Va recomandam sa cititi si reteta de Rulada cu mascarpone , Rulada Dots , Rulada Passion , Rulada Andreea si multe alte deserturi rapide si prajituri de casa . Profit de ocazie si va recomand un vin excelent pe care sa il serviti dupa aceasta rulada si anume Franz Reh Late Harvest de la prietenii nostrii, Crama Oprisor , un vin dulce provenit de pe valea rîului Mosel, de un nobil galben aproape auriu, cu buchet de fructe coapte şi ierburi aromate uscate,cu note de stafide, pepene galben şi miere, iar finalul este unul cu inflexiuni fructate generoase ce ridica acest dulce la rang de delicatesa.
Ingrediente Blat:
5 oua,
5 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
5 linguri zahar,
1 praf de sare,
Ingrediente umplutura:
800 g branza de vaci,
6-7 linguri zahar pudra,
3 plicuri zahar vanilat,
1 lingura cacao,
150 g smantana,
250 g unt(sau margarina Rama cub),
5-6 mandarine,
Preparare blat:
Separam galbenusurile de albusuri . La galbenusuri adaugam 5 linguri zahar si le spumam cu mixerul. Albusurile cu 1 praf de sare se spumeaza si ele. Adaugam galbenusurile spumate la albusuri treptat amestecand usor pana se omogenizeaza. La cele 5 linguri de faina adaugam 1/2 plic praf de copt si o adaugam treptat la compozitia de mai sus amestecand usor pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(40×34) sau folie de silicon si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pana blatul este frumos rumenit(se face proba cu scobitoarea , cand nu se mai prinde aluat de scobitoare , blatul este copt). Se umezeste un prosop cu apa rece, se stoarce bine si blatul se rastoarna pe acesta . Se ruleaza strans (pe lungime) cat inca blatul este fierbinte si se lasa asa pana raceste. In acest timp ne ocupam de pregatirea umpluturii.
Preparare umplutura:
La branza adaugam zaharul(zahar puteti adauga mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), untul, lingura cu cacao si zaharul vanilat. Mixam cu mixerul pana se omogenizeaza si adaugam smantana cu care o mai amestecam putin. Curatam mandarinele si indepartam cat putem pielita alba.
Asamblare rulada:
Desfasuram incet blatul din prosopul umed avand grija sa nu il rupem si intindem uniform umplutura de branza. Asezam deasupra stratului cu branza, mandarinele si rulam din nou. Lasam sa stea la rece rulada pentru cel putin 1 ora,dupa care o imbracam in glazura de ciocolata (sau o putem pudra cu zahar praf, sau alege o glazura de zahar, fiecare foloseste ce glazura ii este pe plac). Lasam la racit pana se intareste glazura de ciocolata, dupa care rulada cu branza si mandarine se poate portiona si servi.