Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada cu ciocolata si rom

Rulada cu ciocolata si romRulada cu ciocolata si rom, reteta prajituri. Rulade dulci.Rulada cu crema. Rulada cu ciocolata. Foaie de rulada. Crema de ciocolata.
Daca alegeti sa pregatiti o rulada,va recomand cu incredere aceasta rulada cu ciocolata si rom.
Atat crema cat si foaia se pregatesc extrem de usor, trebuie doar facute intr-o ordine astfel incat asamblarea ei sa nu dureze decat cateva minute.

Rulada cu ciocolata si rom- Ingrediente

Foaie
3 oua
3lg zahar
2 lg faina
1 lg cacao
esenta de vanilie
Crema
150 g ciocolata
150 ml frisca lichida
esenta rom fiola(2ml)
Glazura
100 g ciocolata
100 ml frisca lichida
20 g unt
rulada-ciocolata-preparare

Rulada cu ciocolata si rom-Mod de preparare

Crema de ciocolata
Ciocolata si frisca se pun intr-un vas pe baie de apa, amestecand continuu pana ce compozitia se omogenizeaza fara a da in fiert.
Se lasa la racit timp de 3-4 ore apoi se spumeaza cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.
Se aromatizeaza cu esenta de rom

Foaie de rulada-Preparare

Se separa ouale .
Albusurile se bat cu 2 lg de zahar iar galbenusurile cu 1 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari usoare apoi se adauga faina cernuta impreuna cu cacao, incorporandu-se usor.
Se intinde pe hartie de copt in strat uniform si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-17 min in functie de grosimea foii .
Foaia nu trebuie sa se usuce fiindca riscam sa nu o putem rula.
Imediat ce am scos-o din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra(pentru a nu se lipi de foaia de copt), se aseaza deasupra o hartie de copt si se intoarce ca sa ii indepartam hartia de la baza.
Dupa ce am indepartat hartia, intoarcem foaia astfel incat baza foii sa ramana deasupra in momentul in care o rulam, si o lasam sa se racoreasca 5-10 min.
Rulada cu ciocolata si rom

Rulada cu ciocolata si rom-Asamblare

Intindem crema intr-un strat uniform si rulam cat mai strans posibil.
Impachetam rulada in hartie de copt si dam la rece pentru 1 ora.
Dupa ce a stat la rece o asezam pe un gratar si o glasam in glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea ciocolatei cu frisca lichida si untul pe baie de apa pana obtinem o glazura omogena si fluida.
Daca cumva glazura nu e fluida mai puteti adauga putina frisca, astfel incat sa o aduceti la consistenta dorita.
Se tine la frigider pana ce glazura s-a intarit, apoi se portioneaza dupa preferinta.
Rulada cu ciocolata si rom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram