Rulada cu crema de branza si capsune
A inceput sezonul capsunelor asa ca ne bucuram din plin de parfumul si dulceata lor. Imi plac mult capsunele, abia am asteptat sa apara ca sa pot pregati cu ele delicioase prajituri cu capsune.
Dupa ce le-am savurat cu pofta si nesat ca atare, apoi le-am testat si intr-o rulada rapida cu crema de branza pufoasa cu smantana de la Delaco.
Se face foarte usor atat foaia cat si crema asa ca v-o recomand cu toata increderea, merita a fi incercata !!
Rulada cu crema de branza si capsune- Ingrediente
Foaie de rulada
5 oua
125 g zahar
125 g faina
un praf de sare
un plic zahar vanilat
Crema de branza
280 g crema de branza pufoasa cu smantana-Delaco
200 ml frisca lichida
3-4 linguri zahar pudra9sau dupa gust)
zahar vanilat
300 g capsune
Decor
50g ciocolata neagra
capsune
zahar pudra
Rulada cu crema de branza si capsune- Mod de preparare
Foaia de rulada
Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce devin spumoase si isi schimba culoarea in galben pai.
Se adauga peste ele faina cernuta si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie
Se tapeteaza o tava(25/35cm) cu hartie de copt, se intinde compozitia in strat uniform si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 14-15 min.
Se scoate foaia din cuptor, se aseaza cu fata in jos peste o hartie de copt pudrata cu zahar, ca sa nu se lipeasca, se indeparteaza hartia de la baza, se intoarce foaia apoi se ruleaza cu tot cu hartia de copt.
Rulada obtinuta se inveleste intr-un prosop si se lasa sa se raceasca complet.
Crema de branza
Crema de branza pufoasa cu smantana se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana la omogenizare.
Se adauga frisca batuta spuma si se mixeaza in continuare pana devine spumoasa si omogena.
Rulada cu crema de branza si capsune-Asamblare
Se scoate foaia de rulada din hartia de copt, se intinde deasupra ei in strat uniform crema de branza, apoi se adauga capsunele taiate cubulete si stropite cu putina zeama de lamaie.
Se ruleaza cat mai strans cu putinta, se decoreaza cu gratar de ciocolata topita, jumatati de capsune si un praf de zahar pudra. Se tine la rece pana in momentul servirii.
Se portioneaza dupa preferinta.