Ingrediente
Foaie
4 oua
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg zahar caramel
esenta de rom
Crema de ciocolata
150 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
esenta rom
Crema caramel
150 ml frisca
3 lg dulce de leche
Decor
50 gr ciocolata amaruie
cirese confiate
Mod de preparare
Crema se prepara prima astfel : se amesteca ciocolata bucati impreuna cu frisca la bain marine pana se topeste si se omogenizeaza complet .
Se da la rece pentru 2 ore dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului ,obtinand o crema pufoasa si fina ce o aromatizam cu esenta de rom
Dupa ce am pus crema la rece, caramelizam 100 gr de zahar pe care il stingem cu putina apa pana obtinem un sirop gros si maroniu la culoare pe care il lasam sa se raceasca
Intre timp separam ouale, albusurile le batem spuma cu cele 3 lg zahar, amestecam apoi galbenusurile cu zaharul caramel racit si esenta de rom .
Incorporam lejer albusurile in amestecul de galbenusuri si zahar caramel dupa care cernem faina deasupra .
Se amesteca usor apoi o turnam pe o foaie de copt cu dimensiunile de 40/30 cm .
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.
Dupa ce scoatem foaia din cuptor o pudram generos cu zahar pudra asezam o alta hartie de copt deasupra si o intoarcem pentru a-i indeparta hartia pe care a fost coapta.
Astfel avem siguranta ca foaia nu se va lipi de hartie.
Dupa ce am facut aceasta operatiune o intoarcem din nou, indepartam zaharul farin, intindem crema pe ea si rulam cat de strans putem.
Se da la rece .
Crema caramel cu care am imbracat rulada se face foarte simplu.
Daca aveti la indemana o cutie de lapte condensat indulcit o fierbeti in apa (fara sa o desfaceti) la foc potrivit timp de 2 ore. Dupa ce s-a racit, o desfaceti si in ea veti gasi o crema caramel foarte densa ce mai poarta denumirea si de dulce de leche.
Daca aveti la indemana o cutie de lapte condensat indulcit o fierbeti in apa (fara sa o desfaceti) la foc potrivit timp de 2 ore. Dupa ce s-a racit, o desfaceti si in ea veti gasi o crema caramel foarte densa ce mai poarta denumirea si de dulce de leche.
Am amestecat 3 linguri din aceasta crema cu frisca batuta, obtinand o crema fina cu gust de caramel .
Cu ajutorul unui pos cu forma lata zimtata, am imbracat rulada, iar deasupra am turnat cu un cornet de hartie ciocolata topita.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste cu mare pofta!!!
Comentarii recente
Anonymous
05/02/2012 at 13:29Arata deliciosss,am s-o incerc si eu!!!
Lory
05/02/2012 at 22:05Multumesc !! Sa ai spor!!
Adela Zilahi
05/02/2012 at 17:58O rulada, aratoasa , care imi trage cu ochiul! Imi place aceasta combinatie la nebunie!! Super prezentare! Duminica linistita si placuta!
Lory
05/02/2012 at 22:06Adela ma bucur ca iti e pe plac:*
Lulu
05/02/2012 at 22:25Foarte mult imi plac ruladele,nu reusesc sa le fac(am incercat de 2ori)asa ca ma servesc de la voi de cate ori am ocazia;
va pup!
elisabeth
21/07/2012 at 04:38nu unteleg ce este la „bain marine pana”
elisabeth
21/07/2012 at 04:45helo. ma aur mult ca vam gascit imi place tot ce ai pus.eu deabia am incdeput sa fac prajituri, deci sint noua in domeniu. poti sa imi spui te rog cum faci caramel ca nu am facut niciodata. multumesc mult.