Trebuie sa recunosc ca nu prea fac prajituri pentru sarbatorile de Pasti, cozonacul este vedeta de fiecare data!!
Provocarea venita din partea Dr.Oetker de a pregati un dulce de Pasti in care sa folosesc produsele lor, m-a facut sa ma gandesc la o prajitura rapida, fiindca in aceasta perioada sunt mereu in criza de timp !!
Cea mai la indemana nu poate fi decat rulada cu crema de unt si ciocolata, e foarte buna, se face foarte usor si nu ocupa mult spatiu in frigider, asta e foarte important !! 😉
Provocarea de a pregati un desert pentru sarbatorile pascale merge catre cineva drag mie, Liliana.
Rulada cu crema de unt- Ingrediente
Foaie
( 40-28 cm)
4 oua
4 lg zahar
4 linguri faina
esenta de vanilie(fiola 2ml) Dr. Oetker
Crema
2 galbenusuri
1 Ciocolata SCHOGETTEN- Almond Brittle
2 lg zahar tos
150 g unt 82% grasime
esenta de vanilie (fiola 2ml) Dr. Oetker
1 lingura de cacao
Decor
bombonele pentru decor Dr. Oetker
Rulada cu crema de unt- Mod de preparare
Intai pregatim crema.
Galbenusurile cu zaharul se spumeaza pe baie de apa, pana capata putina consistenta si isi schimba culoarea, se adauga esenta de vanilie, cacao cernuta si ciocolata si se amesteca energic pana la incorporare. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca, apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza untul la temperatura camerei pana obtinem o crema omogena si pufoasa.
Foaie
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma, se adauga doua linguri de zahar si se continua pana ce cristalele de zahar se topesc. Separat galbenusurile se bat cu restul de zahar si esenta de vanilie pana cresc in volum si isi schimba culoarea.
Se amesteca usor cele doua compozitii cu ajutorul unei palete, se cerne deasupra compozitiei faina, si se incorporeaza si ea cu miscari usoare.
Se intinde in tava tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 15-17 min, in functie de cat de groasa e foaia.
Dupa ce s-a copt, se scoate, se presara cu putin zahar pudra(ca sa nu se lipeasca), se aseaza deasupra ei o alta hartie de copt, si cu o miscare rapida intoarcem foaia.
Inlaturam hartia de la baza ei, o intoarcem din nou si o lasam cateva minute sa se racoreasca. Intindem uniform 3/4 din cantitatea de crema pe toata suprafata foii de rulada si o rulam cat mai strans. O impachetam in hartie de copt si folie alimentara si o lasam la rece 1-2 ore.
Dupa ce s-a racit, indepartam folia si hartia si imbracam rulada in crema ramasa. Eu am intins-o pur si simplu cu spatula imitand scoarta de copac. Se presara pe deasupra cu bombonele de ciocolata pentru decor si se portioneaza cu un cutit fierbinte .
Pofta Buna!!
Comentarii recente
Gabriela
22/12/2017 at 16:42Am facut acum acesta rulada si la crema mi a iesit cu multe puncte inchise. Am greșit probabil undeva la bain marin dar nu stiu unde. Oare am lasat prea mult ouale cu zaharul?
Loredana
26/12/2017 at 20:00Ati lasat mai mult ouale cu zaharul 🙁 Nu trebuie sa se inchege prea tare …