ingrediente
Foaie
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lg cacao
1/2 plic zahar vanilat bourbon
Crema
125 gr mascarpone
125 gr frisca
100 gr zahar pudra
1/2 plic zahar vanilat bourbon
cateva linguri dulceata de afine
Glazura
150 gr ciocolata
50 ml frisca lichida
25 gr unt
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu zahar iar galbenusul cu o lingura cu zahar si zaharul vanilat. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra cacao amestecata cu faina, se intinde pe o hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.
Crema de branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga frisca batuta spuma si se mixeaza pana la incorporare.
Se aseaza in strat uniform pe foaie de rulada. Deasupra se pune cateva linguri de dulceata de afine, se ruleaza si se tine la rece cel putin o ora.
Cat timp rulada sta la rece pregatim glazura de ciocolata. Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida si untul la foc mic pana ce ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza.
Se glaseaza rulada in glazura de ciocolata si se decoreaza cu gratar de ciocolata alba dupa ce glazura s-a mai intarit.
Comentarii recente
judy
03/03/2010 at 18:12Mama…..ce bine arata!!!!Fur reteta!!!
Daniela
03/03/2010 at 19:07Hmmm, ce pofta mi-ai facut de o feliuta de rulada, iar cu mascarpone si afine, cred ca e demential de buna. Fur o feliuta si dispar din cadru, mai las si la ceilalti vizitatori…
Pupici !
violette
03/03/2010 at 19:07Foarte bine arata!
ANCA
03/03/2010 at 19:10arata ff bine rulada si cred ca e si deliciosa …
Ana
03/03/2010 at 21:39ce minunatie!!!!!!!!!
Gospodina de Criza
03/03/2010 at 22:26Ce frumos! Si ce gust trebuie sa aiba !
Olgutza
04/03/2010 at 00:46SUPERB arata… iar gustul nu are cum sa fie decat divin..
Felicitari, Lory!!
panseluta-violet
04/03/2010 at 05:41e o bunatate in mod sigur,eu fac un tort cu o crema asemanatoare.
Geta
04/03/2010 at 10:44La foaie care este cantitatea de cacao???
Lory
04/03/2010 at 18:49judy chiar ma bucur ca o furi:))sper sa fie pe placul tau
Lory
04/03/2010 at 18:50Daniela intradevar dulceata de afine i-a dat o savoare deosebita…a disparut cat ai clipi 🙂
Lory
04/03/2010 at 18:53Violeta ,Ana,ANCA va multumesc…incercati-o se face usor si tot atat de usor dispare :))
Lory
04/03/2010 at 18:56Olgutza mascarponele si afinele fac casa buna…a fost pe placul mancaciosilor:))
Lory
04/03/2010 at 18:58panseluta-violet crema merge foarte bine si la tort..nu ai cum sa dai gres cu ia:)
Pupice
Lory
04/03/2010 at 18:59Gospodina de Criza esti o draguta ,multumesc mult
Lory
04/03/2010 at 19:00Geta am folosit o lingura de cacao…e scris la ingrediente…am mers si m-am uitat, am crezut ca am omis sa scriu
Pupice
Lory
Miha
19/02/2011 at 02:09Foarte faina rulada!
Eheheee…dar de unde dulceata de afine? :)))
Lory
19/02/2011 at 17:24Multumesc Miha :* in nici un caz nu e cu „afinele” cumparate toamna trecuta de pe Oituz :))).
Mai, dar tot cu afine de acolo e facuta numai ca le-am cumparat pe la sfarsitul lui iulie :)in alt an 🙂
Catinca
29/09/2011 at 17:22Arata foarte bine, intr-adevar! Totutsi, eu sunt pentru/si prepar numai mancare, inclusiv dulciuri, din ingrediente absolut naturale, fara E-uri, conservanti, etc. Rulada aceasta contine destule ingrediente nenaturale. Repet insa, arata foarte bine!
Anonymous
13/05/2012 at 14:56si care sant ingredientele nenaturaleeeeeeeeeeea????????poate a-ti pare ca o fi mascarpone bine… asta nu e altceva decat branza dulce cu smantana respectiv caimac…si daca mai spui ca folosesti doar prod.naturale presupun ca ai dulceata facuta in casa in rest totul e NATURAL.
Lory
13/05/2012 at 17:39Eu o felicit pe Catinca ca poate si are posibilitatea sa faca dulciuri si mancaruri numai cu produse bio 🙂
Lory
13/05/2012 at 17:46Anonim eu m-am straduit sa folosesc ingrediente cat mai naturale …ca nu sunt bio asta e,nu toata lumea are posibilitatea sa isi achizitioneze asemenea produse .Dar pot sa spun ca folosesc frecvent oua de tara ,faina direct de la moara din grau adus de la mama, smantana si alte cele …..Tare as vrea sa vad ceva pregatit de Catinca 🙂
zen1966
24/05/2012 at 11:30In ziua de azi gasim foarte greu produse”naturale”,chiar si produsele bio sunt „pseudobio”,pentru ca pesticidele se duc in apa freatica,aerul e poluat samd….si eu cred ca mai degraba ne ucide co2 eliminat de masini decat un E care exista in faina…Catinca eu am facut reteta asta si pot sa ti spun ca e excelenta,chiar daca ingredientele nu sunt „naturale”…
Lory
28/05/2012 at 21:07Zen bine spus !!!
Ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut :*
Ruth
07/10/2012 at 01:44…..ara foarte bine si buna. As vrea sa o fac dar sunt din Australia si aici nu am gasit frisca lichida. Imi puteti spune cu ce as putea sa inlocuiesc frisca lichida? Multumesc!!!:)
Ruth
07/10/2012 at 01:48Buna….rulada arata foarte gustoasa(si cred ca ii foarte gustoasa) As dori sa o fac dar nu gasesc frisca lichida (sunt di Australia). Daca poate cineva sa ma ajute si sa imi zica cu ce as putea sa inlocuiesc frisca lichida???Multumesc!!!
Lory
07/10/2012 at 10:36Ruth, in loc de frisca lichida poti folosi smantana , sau lapte .
Ruth
07/10/2012 at 13:46k…multumesc mult:)!!
Lory
07/10/2012 at 15:44pentru putin ,Ruth 🙂
Lily Butaciu
18/12/2012 at 23:36Banuiesc ca in Australia se gaseste ” whipping cream” , so aceasta e frisca lichida pe care o poti folosi..