Zilele trecute am primit un colet cu multe bunatati fara zahar de la Sweeteria.
Pentru cei ce inca nu au aflat, Sweeteria este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali de cea mai buna calitate.
Si fiindca printre bunatatile primite m-am bucurat si de ciocolata neagra fara zahar, gemul de zmeura si Dulcisor- indulcitor din stevia Rebaudiana, m-am gandit sa pregatesc o delicioasa Rulada cu mascarpone si gem de zmeura pe care am decorat-o cu un gratar de ciocolata.
Desi ai crede ca nu se poate, va garantez ca am obtinut un delicios desert in care nu am folosit niciun strop de zahar.
Il recomand cu incredere celor ce doresc ca in alimentatia lor sa nu mai foloseasca zahar.
Nu este recomandat diabeticilor fiindca desi nu contine zahar, este un desert caloric prin prisma celorlalte ingrediente folosite
Este un desert savuros cu mult mai putine calorii decat ar fi avut acelasi desert facut cu zahar.
Rulada cu mascarpone si gem de zmeura- Ingrediente
- 1 buc
Foaie de rulada - 4 oua
- 4 linguri indulcitor-Dulcisor
- o esenta de vanilie
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Crema - 125 g mascarpone
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri indulcitor-Dulcisor
- esenta de vanilie
1/2 borcan gem de zmeura – Sweeteria
Decor - 60 g ciocolata neagra Sweeteria
Rulada cu mascarpone si gem de zmeura- Mod de preparare
Cum pregatim foaia de rulada
Ouale intregi se pun intr-un castron, se adauga sarea, esenta de vanile, indulcitorul si se mixeaza cam 10-15 min pana ce compozitia devine spumoasa.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu miscari usoare de sus in jos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde compozitia in foaie.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 min.
Se scoate, se pune deasupra ei o hartie de copt si se intoarce pentru a desprinde hartia de la baza.
Se intoarce din nou, se lasa acoperita cu hartia de copt peste care se pune un prosop pana ce foaie se raceste.
Cum pregatim crema de mascarpone cu Dulcisor
Intr-un castron se pune frisca rece, mascarponele, indulcitorul si esenta de vanilie. Se mixeaza cateva minute la viteza mare pana ce crema devine pufoasa si omogena.
Cum umplem rulada cu gem si mascarpone
Peste foaia de rulada racita se intinde un strat de gem de zmeura fara zahar.
Se adauga un strat de crema de mascarpone si inca putin gem cat sa marmoreze crema.
Se ruleaza strans, se inveleste in hartie de copt si se lasa la rece pentru 1-2 ore.
Ciocolata se topeste pe baie de apa pana ce devine fluida, se pune intr-un cornet de hartie si se decoreaza rulada cu gratar.
Se portioneaza cu un cutit incalzit si se consuma cu mare pofta!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Olivia
06/04/2020 at 15:59Multumesc pentru reteta.S-aveti multa sanatate si multa imunitate.
Loredana
09/04/2020 at 12:44Multumim, la fel!!