De pe orice masa festiva nu trebuie sa lipseasca desertul.
Pentru Anul Nou, va recomand aceasta rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale. Este un desert savuros alcatuit dintr-o foaie de rulada pregatita din bezea si faina de migdale, umpluta cu o crema delicioasa din mascarpone si frisca peste care am presarat zmeura si bucatele de fructe tropicale din conserva Sun Food.
Fructele usor indulcite si zmeura acrisoara fac ca acest desert sa nu fie prea dulce, avand in vedere ca blatul este unul de bezea.
O reteta faina, ce merita incercata, inspiratie mi-a fost reteta Laurei din cartea ce de curand a lansat-o si pe care am primit-o si eu cadou!!
Sa aveti sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!
Rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale-Ingrediente
Foaie de bezea cu migdale
5 albusuri
150 g zahar tos
150 g migdale fara coaja, macinate
1 lingura amidon din porumb
un praf de sare
Crema
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
o cutie fructe tropicale in sirop – Sun Food
o mana zmeura proaspata sau congelata(optional)
70 g zahar pudra
un plic zahar vanilat bourbon
5 g gelatina granulata
Decor
fulgi de migdale, prajiti
Rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale- Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se spumeaza la viteza mare pana ce cristalele de zahar s-au topit.
Faina de migdale se amesteca cu amidonul si se adauga peste albusurile batute spuma. Se incorporeaza cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se intinde compozitia intr-o foaie uniforma cu dimensiunea de 35/28 cm.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 25-30 min. Cand foaia incepe sa capete o culoare usor aurie, se scoate, se intoarce cu fata in jos pe o hartie de copt, si se indeparteaza cu grija hartia de la baza. Se ruleaza impreuna cu hartia pe care a fost asezata si se lasa sa se raceasca.
Cum se pregateste crema de mascarpone cu fructe tropicale?
Fructele tropicale din conserva se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de zeama apoi se tamponeaza cu un prosop de hartie pentru a indeparta tot siropul.
Gelatina se pune la hidratat in 40 ml apa rece.
Fulgii de migdale se rumenesc usor intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca si mascarponele, de la frigider, se pun intr-un castron incapator si se mixeaza pana ce crema incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat bourbon si se mixeaza in continuare pana ce crema devine pufoasa.Se adauga gelatina topita pe baie de apa sau 10 sec in cuptorul cu microunde, si se mai mixeaza 10 -15 secunde.
Cum se umple rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale
Se desface cu grija foaia de rulada, se intinde deasupra 3/4 din cantitatea de crema de mascarpone, se presara bucatelele de fructe tropicale si zmeura, apoi se ruleaza cu grija. Se unge deasupra cu restul de crema si se presara din belsug cu fulgi de migdale.
Se lasa la rece minim o ora. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat inainte de a fi servita.
Se consuma cu mare pofta , asa simpla sau alaturi de un sos de fructe.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
olivia
28/12/2018 at 15:53Sarbatori fericite!La multi ani si la multe retete delicioase!
Loredana
30/12/2018 at 14:50Multumim Olivia!! Sarbatori fericite si tie !! La multi ani!!