Reteta Rulada de ciocolata,
Ingrediente
Foaie
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
Crema
un ou
100 gr zahar
o lg apa
125 g unt 82% grasime sau margarina
esenta rom
2 lg cacao
Glazura
75 gr ciocolata
50 ml frisca
o nuca de unt
Preparare foaie
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 lg zahar iar galbenusurile cu restul si esenta de vanilie. Se unesc cele doua compozitii se adauga faina cernuta. Se omogenizeaza lejer de jos in sus. Se intinde compozitia pe o foaie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.
Preparare crema
Oul, zaharul si apa se amesteca bine si se pune la fiert pe baie de apa amestecand continuu pana ce compozitia scade si capata consistenta. Se ia de pe foc se adauga cacao se omogenizeaza foarte bine dupa care se lasa sa se raceasca. Se mixeaza adaugand untul la temperatura camerei putin cate putin. La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom.
Se inlatura hartia de pe foaia de rulada, se intinde crema uniform, se ruleaza si se da la rece.
Cat timp rulada sta la rece pregatim glazura de ciocolata. Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida si untul, la foc mic pana ce ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza.
Se glaseaza rulada in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie.
Pentru a taia portii frumos definite se foloseste un cutit introdus in apa clocotita apoi sters sa nu fie umed.
Comentarii recente
Ipu Ninulescu
19/12/2009 at 20:34Arata superb, superb !
VertAnge
19/12/2009 at 23:04Ce bine arata!
ellis
19/12/2009 at 23:20buna seara! va citesc mai demult, insa nu cred ca am mai scris; imi plac dulciurile(in special) pe care am vazut ca le pregatiti;
rulada e minunata si sunt tare curioasa de glazura, ca arata f bine, lucioasa si cremoasa!
Vicky
21/12/2009 at 08:24Arata superb, ceva genu ei fac si eu doar ca nu o imbrac mereu in ciocolata, va astept cu un superb premiu pe blogul meu.
judy
22/12/2009 at 16:21Sa va dea Dumnezeu Sarbatori frumoase si numai fericire!!!