Ingrediente aluat:
400 gr faina
240 gr unt (margarina)
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 linguri zahar praf
2 linguri cacao
2 galbenusuri ou
200 ml smantana
Ingrediente crema :
1 kg branza dulce
8 galbenusuri
400 gr zahar pudra
6 linguri gris
2 plicuri zahar vanilat
Coaja razuita de la 1 lamaie
200 gr stafide
Alte ingrediente :
Ciocolata de menaj pentru ornat.
Preparare:
Cantitatile date sunt de ajuns pentru a obtine 2 rulade .
400 gr faina,240 gr margarina (unt ),2 lingurite de bicarbonat ,2 linguri zahar pudra ,2 galbenusuri de ou (albusurile le punem deoparte caci le vom folosi lacrema), 2 linguri cacao ,si 200 ml smantanaamestecam bine pana la omogenizare si obtinem un aluat pe care il vom imparti in 2 parti egale.
Intindem o partesi tapetam o forma de chec cu el in asa fel incat sa ajunga aluatul sa acoperim si umplutura (il intindem mai mare decat forma de chec si cu marginile ramase in surplus vom acoperi umplutura). .Procedam la fel si cu a doua parte a aluatului.
Acestea fiind facute ne apucam de umplutura. Intr-un vas punem cele 8 albusuri de ou si cele 2 albusuri ramase de la aluat( deci 10 albusuri de ou ) si le batem spuma . Separat punem 1 kg branza ,8 galbenusuri , 400 gr zahar pudra , 6 linguri gris , 2 plicuri zahar vanilatsi coaja razuita de la 1 lamaie(si 200 gr stafide daca va place , eu nu am pus ) si amestecam bine pana se omogenizeaza totul. La aceasta compozitie adaugam albusurile de ou batute spuma si amestecampana la omogenizare.
Aceasta crema o turnam in formele de chec in care am asezat deja aluatul intins, siacoperimcrema cu restul de aluatdupa care dam formele la cuptor .Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se tine pana foaia de deasupra este coapta (putem face proba cu scobitoarea). Dupa ce a copt ,lasam la racit , scoatem ruladele din forma si glazuram cu ciocolata de menaj topita la aburi in care vom pune si putin unt . Se lasa la racit pana se prinde glazura , apoi se poate servi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Blueeyes
08/11/2010 at 10:30Arata tare apetisanta dar ma sperie cantitatea de unt…se poate face si fara sau alt aluat?
jose manuel
08/11/2010 at 12:22Fantastica la receta.
Saludos
Vanilla
08/11/2010 at 15:59jos palaria!!! foarte interesanta!!! si foarte usoara dupa cum se vede!!!
Just me
08/11/2010 at 18:25super reteta..asta tre incercata:)multumim!
maria mihalache
09/11/2010 at 09:58Foarte frumoasa!Felicitari!
Cristina
09/11/2010 at 13:05Foarte faine ruladele.
Miha
09/11/2010 at 14:37Super!
Am trecut-o la favorite!
pansy
09/11/2010 at 17:49foarte interesanta ! am notat
Ina
09/11/2010 at 21:11Arunca o privire aici: http://gastronomie.arely.ro/ Am gasit multe retete de-ale tale, luate cu poze cu tot. 🙁
Anonymous
30/09/2011 at 22:32se poate prepara aceasta reteta si cu branza tip Philadefia?
naty, galati
01/10/2011 at 17:20arata foarte bine
Rocsy Ciobanu
06/09/2012 at 19:48Super faina si buna!