Ingrediente
Foaie
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
Crema
200 gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
1/2 plic tort-gelee
125 ml zeama de compot caise
Mod de preparare
Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca usor cele doua compozitii si se adauga faina cernuta. Impartim in doua compozitia iar in una adaugam cacaoa. Cele doua compozitii se pun in pungi separat si se taie coltul .Turnam pe hartie de copt fasii alternative. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit foaia o umplem cu crema preparata astfel:ciocolata alba o rupem bucatele mici si impreuna cu frisca o punem la topit. Dupa ce s-a topit crema se da la rece(2 ore)apoi se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza.
Rulam foaia umpluta cu crema si o dam la rece pentru o ora.Preparam tortul-gelee dupa instructiunile de pe plic si ungem rulada cu ajutorul unei pensule de patiserie.
Se portioneaza dupa preferinta
Comentarii recente
Didona
21/08/2008 at 18:50Am facut o rulada din pandispan chiar zilele trecute, dar nu mi-a venit ideea de a o face in acest fel original. Grozava idee, de care voi tine seama in viitor. Felicitari si pentru celelalte retete.
Lory
21/08/2008 at 21:33didona bun venit la noi!!!
ma bucur ca ti-a placut rulada mea
🙂
multumesc!
acum ti-am descoperit blogul tau felicitari !! ai retete interesante
pupice!!
Irina
26/08/2008 at 10:30Foarte bine arata !
Lory
26/08/2008 at 12:01multumesc Irina!
Edith
27/08/2008 at 11:48wow Lory,ce biiine arata rulada asta 🙂 Super! Felicitari!
Lory
27/08/2008 at 13:17multumec Edith,pupice
Sabina
01/09/2008 at 14:31🙂 de mare efect aceasta rulada. Felicitari dragele mele.
PS. Va adaug si eu la blogul meu in lista mea de gospodine 🙂
Anonymous
28/10/2011 at 21:24Maine vreau sa o fac, abia astept, arata senzational si sigur e buna. Pana acuma cate retete am incercat de aici toate au iesit foarte bune. Felicitari!
cosmina
27/09/2012 at 22:08lory,rulada asta nu are praf de copt?multumesc!arata extraordinar,vreau sa o incerc si eu,ai niste retete senzationale..
Lory
28/09/2012 at 00:12Cosmina rulada nu are praf de copt.Eu nu pun in foile de rulada dar nici in blaturile de tort,praf de copt …si cresc frumos!!
Multumim pentru aprecieri !!
Corina Novaconi
10/10/2014 at 12:12lasam sa se raceasca foaia punem crema si o rulam, nu se desface?
Verendean Jenica
28/10/2014 at 17:37Sper sa i-mi reuseasca dupa cum se vede este delicioasa
Mary
23/12/2016 at 13:08Arata fenomenal!!! felicitari pt tot! Ce dimensiune are cu aproximatie tava?
Alinic2006
17/12/2017 at 12:24Buna ziua! Am si eu o intrebare ce este tort jelee
Loredana
26/12/2017 at 20:02Tort Jelee e un pliculet de la dr Oetker cu un praf care se transforma intr-un jeleu transparent. Se prepara dupa instructiunile de pe plic. El are rol de a „sigila” fructele pe un tort sau asa cum l-am folosit eu de a da luciu ruladei