Pentru blat
250 gr faina
125 gr unt
2 lg zahar
un ou
un praf de sare
1/2 lg praf de copt
Pentru umplutura
2 oua
150 gr zahar
sucul de la o lamaie
150 ml vin alb sec
coaja de la o portocala
350 gr branza
200 ml frisca
3 lg miere
un plic gelatina(10 gr)
500 gr struguri rosii si albi
Mod de preparare
Faina se amesteca cu zaharul sarea si praful de copt.Peste ea adaugam untul rece taiat cubulete si oul.
Se framanta bine .Aluatul obtinut se da la rece 20 min.Se unge o forma de 26 cm cu unt si se intinde aluatul in ea .Se acopera cu o hartie de copt peste care am pus fasole.
Se da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Ouale zaharul,sucul de lamaie si vinul se amesteca bine si se fierb la bain-marine.Cand crema a inceput sa fierba se da deoparte si se pune gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.Se amesteca energic pana se dizolva ,dupa care se lasa sa se raceasca.Branza se mixeaza impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina ,adaugam peste ea compozitia care s-a racit ,razatura de portocala si frisca batuta spuma.
1/2 din crema obtinuta o intindem peste blatul copt si racit asezam bobitele de stuguri dupa care completam cu cealalta jumatate de crema.Se da forma la frigider cateva ore.
Se prezinta decorata cu bobite de strugure si pudrata cu zahar pudra vanilat
Comentarii recente
Craita
28/09/2010 at 17:38Ce reteta interesanta,aluatul se aseamana cu unul de tarta.imi place ceea ce vad:)
cccris
28/09/2010 at 18:23suna grozav si arata super
Lory
28/09/2010 at 19:27Craita aluatul e chiar de tarta si se comporta foarte bine.
Multumesc
Cris multam frumos 🙂
Sara & Miki
28/09/2010 at 19:48E foarte buna combinatia branza si struguri. Imi place.
jose manuel
28/09/2010 at 21:30Que ricura, esto se ve delicioso.
geta
28/09/2010 at 22:24tare apetisanta!
Nela
28/09/2010 at 22:48Ce gustoasa trebuie sa fie ,sigur am sa o incerc si eu !O seara placuta iti doresc!
VIO
29/09/2010 at 10:36Super de tot ti-a iesit, felicitari! E reteta din Libertatea pt femei Retete ,nu?
Miha
29/09/2010 at 10:42Ce minunatie! Felicitari Lory!
Lory
29/09/2010 at 19:16Miha multumesc mult !!
Pupici
Lory
Lory
29/09/2010 at 19:20Vio am plecat de la ideea retetei din Libertatea …numai ca am adus schimbari la ea ca sa fie pe gustul meu 🙂
Lory
29/09/2010 at 19:20jose manuel multumesc
Lory
29/09/2010 at 19:32Sara ,Geta ,Nela incercati-o se face usor si puteti adapta ingredientele dupa gustul vostru.
Multumesc mult
elisa
17/09/2012 at 18:47nu inteleg rostul fasolei?…daca nu te superi as dori mai multe detalii…ne-ai dat o reteta extraordinara si noua pentru mine.
elisa
17/09/2012 at 18:48o reteta deosebita, insa as dori mai multe detalii referitor la folosirea fasolei…nu inteleg.