Pentru blat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
un pliculet zahar vanilat
pentru umplutura am folosit :
10 mere
400gr zahar
200gr unt
esenta de vanilie
100ml apa
zaharul se pune la topit intr-o cratita iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc pana ce se dizolva tot zaharul.Peste acest sirop format adaugam merele curatate si taiate felii si le calim incet pana ce se inmoaie.Lasam acest amestec sa se racoreasca putin ,iar intre timp pregatim compozitia de blat obisnuit .Turnam amestecul de mere si sirop intr-o tava iar deasupra punem compozitia de blat .Introducem tava la cuptor la foc potrivit pana ce blatul se coace.Dupa ce s-a racit putin rasturnam tarta(atentie la cum o rasturnati fiindca siropul s-ar putea sa se imprastie) pe o tava si o portionam dupa preferinta.
Se poate servi ca atare sau ornata cu aveline din crema de vanilie sau frisca batuta.
Comentarii recente
Anonymous
16/01/2012 at 14:03Ce ar fi „lg” ?
Lory
16/01/2012 at 14:21„lg” = lingura mare de supa
Corina
12/04/2015 at 00:05Iasa ok blatul daca nu se adauga praf de copt? Creste destul? Merci