Cea mai simpla si buna prajitura este aceasta Tarta cu prune cu aluat fraged. Asa o pregatea bunica, mama, acum si eu la randul meu.
Aluatul folosit este un aluat fraged ce se pregateste foarte usor. Puteti pregati o cantitate mai mare si ce va ramane puteti sa il tineti la congelator. In momentul in care vreti sa folositi aluatul din nou il scoateti din congelator si il lasati in frigider, la rece sa dezghete.
Mai jos aveti reteta in pasi a aluatului fraged.
Tarta cu prune cu aluat fraged – Ingrediente
1,5 kg prune
4 linguri zahar
1 lingurita rasa de scortisoara macinata
aluat fraged
3 linguri gris
o tava rotunda 26 cm
sau dreptunghiulara de 20/30 cm
Va recomandam sa incercati si aceste doua prajituri cu prune, Prajitura rapida cu prune si Prajitura pufoasa cu prune.
Ingrediente Aluat fraged
400 g faina
100 g untura (sau unt)
100 g zahar
4 galbenusuri ou
2 plic zahar vanilat
1 varf cutit de sare
1 plic praf de copt
2 linguri smantana (sau cat cuprinde faina)
Alte retete cu prune ….
Preparare Aluat fraged
1.Puneti faina intr-un bol .
2.Adaugati untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea.
3.Amestecati ingredientele
4.Adaugati galbenusurile de ou si smantana rece. Framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen.
5.Aluatul obtinut il invelim in folie de plastic si se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.
Preparare umplutura – Tarta cu prune cu aluat fraged
In timp ce aluatul sta la rece pregatim prunele ce se pun pe tarta. Prunele se taie pe lungime si se indeparteaza samburii. Intr-o cana amestecam zaharul cu scortisoara si se pune peste prune. Se amesteca si se lasa deoparte.
Aluatul fraged se imparte in doua bucati, una din ele fiind lasat mai mare. Partea mai mare se intinde circa la 3 mm grosime in asa fel incat aluatul sa ajunga si pe marginile tavii.
Se presara cele 3 linguri de gris peste aluatul din tava si asezam prunele cat mai strans in tava. Cealalta parte din aluat se intinde si se taie fasii. Fasiile se pun deasupra prunelor sub forma de gratii.
Tarta cu prune cu aluat fraged se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius cu ventilatie pentru 30-40 minute pana aluatul devine frumos auriu.
Va recomandam alte doua prajituri cu prune….
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!